Lørdag 10. feb 2024 kl. 13:00

JAZZKAFÉ – BAKER HANSEN

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Baker Hansen til Lillestrøm jazzklubb, nå blir det andre boller her!

De fleste av oss husker kommentaren Karius og Baktus hadde da en stemme sa «Gap opp» og flomlyset trengte inn i munnen til Jens: «Kanskje det er baker’n?» Det var optimistene sine, det …

Når Baker Hansen kommer til Lillestrøm jazzklubb, er det nok mange som vil gape, for dette er virkelig bra saker. Her blir klassiske Chet Baker-sanger tolket – ikke bare på norsk, men på NYNORSK! Og det låter overbevisende bra. Låter som «Me forsvinn/Let’s get lost», «Kor djup er ein fjord/How deep is the ocean» og en mengde andre Chet Baker-perler skal både trille ut av den nynorske munnen til Sigurd og gjennom tuten til trompetisten Erling.

Sangeren Chet Baker? Ja, det er vanskelig å avgjøre om Chet Baker var trompetist som sang eller sanger som spilte trompet. Da den 24 år gamle California-baserte trompetisten startet sin vokalkarriere i 1954, var sangen hans revolusjonerende; like delikat og tydelig som trompetspillet hans, med en like lys og vibratofri tone. Baker hørtes rett og slett ikke ut som noen tidligere jazzsanger. Derfor var han så bra.

Nå skal den herlige gjengen I Baker Hansen dra oss med ut på den romantiske glattisen med nydelig Ål-inspirert sang og glatte toner fra piano, kontrabass, trompet, trommer og sang.

Om du ikke vet hva en trompet er, burde du strengt tatt ikke lese dette. Men en trompet består av et rør med bøyler som sammen danner en rektangulær form.

Så går du glipp av dette, kan du sitte hjemme og gape og lure på hvor det ble av baker’n …

Sigurd Rotvik Tunestveit – vokal og gjendiktinger
Erling Skorpen – trompet
Kjetil Jerve – piano
Stian Andreas Egeland Andersen – kontrabass
Tore Flatjord – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev