Lørdag 13. apr 2024 kl. 20:00

Elijah Fox

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Den impresjonistiske musikeren Elijah Fox har hypnotisert fans fra hele verden med musikk som blander elementer fra jazz, impresjonisme og psykedelisk soul.

«Fra silkemyke R&B-tracks til spacet synth-jamming, til oldschool piano-cover og sjelfulle improvisasjoner. Elijahs talent strekker seg over sjangre og stiler, men fortsatt er musikken hans definert av et fellestrekk: Impresjonismen.» – MUSEWIRE

Elijah Fox er en multi-instrumentalist, sanger og produsent bosatt i LA. Han er særlig kjent som pianist, og hans pianokomposisjon «East Village» var samplet av Drake og 21 Savage på låten «Major Distribution» som nådde opp som nr.3 på Billboard Charts.

«For Elijah betyr bruken av impresjonisme å få alle bevegelser til å vekke kraftfulle emosjonelle reaksjoner hos sine lyttere, samtidig som han er åpen for en ettertenksom vandring i musikken.» -MUSEWIRE

På Yussef Dayes eksperimentelle debut soloalbum «Black Classical Music» har Fox bidratt med uvurderlig arbeid som utøver og med innspilling. Fox var også på turné som keyboard-spiller for den britiske trommisen Dayes.

«Å spille piano har skjenket meg så mye glede» har Fox uttalt, og utdanningen som pianist har han fått både av mentoren Yusuf Salim, som har spilt med Charlie Parker, og som student ved Oberlin Conservatory.

Line up:

Elijah Fox – synthesizer og vokal
Myles Martin – trommer
Solo Smith – bass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev