Onsdag 20. sep 2023 kl. 20:15

70 x 4

Nesodden jazzklubb / Flasken
Nesodden

Vidar Johansen, Erling Aksdal, Sigurd Ulveseth og Tom Olstad. Fire musikere med en haug av ting til felles. De tilhører generasjonen med musikere som etablerte seg i norsk jazz på 70-tallet. Her spilte særlig legendariske Club 7 i Oslo en sentral rolle. Opp gjennom årene har de fire spilt i en rekke ulike konstellasjoner, og alle kjenner hverandre særdeles godt. De er alle født i 1953, og i 2023 fyller de alle 70 år. En fantastisk grunn til å feire, og siden alle fortsatt er aktive musikere – hva er vel mer naturlig enn å feire ved å sette sammen et band og spille sammen i jubileumsåret? Det har altså tatt 70 år før dette bandet så dagens lys. Alle har tidligere spilt med hverandre, men aldri samtidig, ikke før nå.. På Dølajazz kommer vi til å dykke ned i deres store felles repertoar, som blant annet inneholder flere komposisjoner av bandets medlemmer.
Vidar Johansen: div. saxofoner, bassklarinett og fløyte
Født 1953 i Oslo. En av Norges dyktigste og mest spennende saxofonister og komponister siden 1970-tallet. Har vært medlem av, og spilt inn plater med en rekke grupper, som Out to Lunch, Lotus, Anne Marie Giørtz Band, Søyr, Bugge Wesseltofts New Conceptions, Jacob Young Band, Lonely Woman, Radiostorbandet, samt egen trio og kvartett (Lopsided – Curling Legs 1997,og Lost Animals – Jazzland 2009). Har skrevet en mengde komposisjoner og bestillingsverk, bl.a. til Mercer Ellington, og regnes som en av våre dyktigste komponister både for små- og storband. Allsidig instrumentalist som trakterer alle typer saxofoner i tillegg til fløyte og bassklarinett, og har vært en hyppig brukt studiomusiker og ”sideman” i tillegg til solist ved mange plateinnspillinger og jazzfestivaler.
Erling Aksdal: piano
Født 1953 i Molde. Jazzpianist og komponist med utdannelse fra bl.a. New England Conservatory of Music, Boston, USA. Som pianist har han opptrådt og innspilt med mange kjente norske jazzmusikere og mange internasjonale jazznavn som Chet Baker, Elvin Jones, Warne Marsh og Lee Konitz. Han har skrevet musikk for teater og film, kammermusikk, store jazzensembler i tillegg til en rekke jazzlåter. Siden 1990 har han undervist ved Institutt for musikk, Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet (NTNU), Trondheim, hvor han også har vært instituttleder i mange år. Han har vært faglig leder for NTNU Jazzlinja i enda flere år, og er fortsatt det. Han har også vært aktiv i kulturlivs- og utdanningsorganisasjoner lokalt, nasjonalt og på europeisk nivå i en årrekke.
Sigurd Ulveseth: bass
Født 1953 i Bergen. Har i mange år vært en av våre mest etterspurte bassister, og en sentral musiker i Bergens jazzmiljø. Har bl.a. samarbeidet mye med pianistene Knut Kristiansen, Dag Arnesen og danske Ben Besiakov, I tillegg til å medvirke på mange plateutgivelser med andre, har han tre plateutgivelser med egen kvartett som inkluderer Adam Nussbaum, Dag Arnesen og Knut Riisnæs. Denne kvartetten har også turnert over store deler av verden. Blant utenlandske stjernemusikere han har spilt med kan nevnes Jerry Bergonzi, Steve Grossman, George Garzone og Alex Riel. Han har mottatt Jaden Jazzklubb pris i 1991, Vossajazzprisen i 1998 og Statoils Sildajazzpris i 2009.
Tom Olstad: trommer
Født 1953 på Gjøvik. Profesjonell musiker i Oslo fra 1975, og jobbet på 70- 80- og 90-tallet som teater og studiomusiker, ved siden av å spille jazz. Også mye brukt i NRK disse årene. Aktiv på den norske jazzscenen siden slutten av 1970-tallet. Har spilt med mange kjente norske jazzmusikere, som Egil Kapstad, Laila Dalseth, Calle Neumann, Einar Iversen, Ivar Antonsen, gruppa Søyr, samt Radiostorbandet, og medvirker på flere titalls plateinnspillinger i tillegg til Changes for Mingus i eget navn (Ponca Records 2007.) Har også spilt med mange besøkende utenlandske stjerner, som Art Farmer, James Moody, Eddie Harris, Mal Waldron, m.fl. og mye med skandinaviske musikere som Bernt Rosengren, Ben Besiakov og Kjeld Lauritsen. Har siden 1991 vært Karin Krogs faste trommeslager, og spilt på festivaler i en rekke land. Spiller også fast i Knut Riisnæs kvartett, John Surmans Valhalla Quartet, samt Vidar Johansen kvartett.
Foto: Tore Sætre

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev