Søndag 28. apr 2024 kl. 15:00

Amalie Dahl’s Dafnie – Står op med solen

Antikvariatet / Antikvariatet
Trondheim

Amalie Dahl’s Dafnie slipper sitt andre album, «Står op med solen», i samarbeid med Sonic Transmissions Records og Aguirre, og dette feires med releasekonsert på Antikvariatet den 28. April kl 15!

Amalie Dahl’s Dafnie er et energisk og ekspressivt band med røtter i jazzmiljøet i Trondheim. Kvintetten former og farger Amalie Dahls sterke og melodiske komposisjoner med stor overbevisning. Komposisjonene består av gjennomkomponerte celler og melodier, så vel som strukturer og stemninger, som det lyttende og interagerende ensemblet improviserer rundt og har som samlingspunkt. Bandet har tidligere blitt assosiert med ensembler som Fire! Orchestra og Christian Wallumrød Ensemble, og musikken deres trekker tydelige tråder til jazzscenen i Trondheim, hvor bandet ble startet i 2020.

«(…) «Dafnie» byr på romslige strukturer og frilynt, men gjensidig støttende samspill – kombinert med en slags fortellende, tidvis nesten dramaturgisk utvikling, der både stemninger og melodier utfoldes.» – Chris Monsen, 5/6 stjerner i Klassekampen 16. mai 2022

Bandets medlemmer er også aktive i andre sammenhenger, for eksempel I Like To Sleep, Veslemøy Narvesen, Galumphing Duo, Bliss Quintet, Treen og Trondheim Jazz Orchestra.

Amalie Dahl – saksofoner, komposisjoner
Oscar Andreas Haug – trompet
Jørgen Bjelkerud – trombone
Nicolas Leirtrø – kontrabass
Veslemøy Narvesen – trommer

Foto: Margit Rønning Omholt

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev