Tirsdag 14. mai 2024 kl. 19:00

Oslo Jazz Circle: The Peggy Lee story ved Majken Christiansen

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Sangerinnen Peggy Lee, eller Norma Deloris Engstrom (1920-2002), er kanskje mest kjent for sin versjon av låten «Fever» som ble en stor hit verden over på slutten av 50-tallet.

Men Peggy Lee markerte seg på flere måter i amerikansk musikkliv. Hun ga ut en rekke jazzplater og utforsket nye uttrykk – ikke bare som utøvende vokalist, men også som låtskriver – på en tid da det ikke var vanlig for vokalister å skrive sine egne sanger. Peggy Lee ble sett på som den ultimate nattklubbsangerinne og var også en populær filmskuespiller. Hennes særegne stemme, fine «timing» og frasering, blendet musikere som Ray Charles, Duke Ellington og Louis Armstrong.

Vår egen Majken Christiansen kåserer bl.a. om Peggy Lees norske aner fra Froland(!), der Peggys bestemor utvandret fra – til USA, men særlig om Peggys musikk, hennes standhaftighet og lange karriere preget av «ups and downs».

NB! Billetter kjøpes i døra før arrangementstart, ingen forhåndssalg. Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos Oslo Jazz Circle!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev