Tirsdag 20. feb 2018 kl. 21:00

Dont try this at home – En tribute til Michael Brecker

Ysteriet Kro og Scene / Ysteriet Kro og Scene
Misvær

Konsert
«DON’T TRY THIS AT HOME»
– En tribute til Michael Brecker –

Billettpris: Ordinær kr 200,- / Klubb og student kr 150
Start kl 21.00 – 18 år eller m/verge.

Medvirkende
Petter Wettre – sax
Jørn Øien – pno/keys
Hans Mathisen – gitar
Daniel Franck – bass
Hermund Nygård – trommer

Michael Brecker gikk bort i 2007. Alt for tidlig. Michael Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere av sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass sin unge alder ved sin død, (57), etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et
jazzrock/fusion repertoir til små jazzcombo via gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artister. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å være direkte berørt av Brecker’s saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.

«Michael Brecker er ene og alene årsaken til at jeg spiller saksofon!»- Petter Wettre

Med denne konserten tar Petter Wettre, Jørn Øien, Daniel Franck, Hermund Nygård og Hans Mathisen oss med på en ekspedisjon i Michael Brecker’s rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange.

Vi gleder oss til denne unike kaoserten og vil spesielt oppfordre musikere i Storband og i band med blåsere til å komme på denne konserten. Mange musikerne har vært sentrale på The Groove Valley JazzCamp i Beiarn og benytt anledningen til å friske opp dette bekjenskapet på Ysteriet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev