Torsdag 09. mai 2024 kl. 20:00

Jonas Cambien’s Maca Conu

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Dazzling music of improvisation linking classical and contemporary jazz (info in english below)

Den belgiskfødte, Oslo-baserte pianisten Jonas Cambien har imponert tidligere som bandleder og komponist med Jonas Cambien Trio. I hans nye band Maca Conu har han med seg Andreas Wildhagen på trommer, Ingebrigt Håker Flaten på kontrabass og Signe Emmeluth på saksofon.

Cambien har en unik tilnærming til komposisjon og improvisasjon. Med bakgrunn innen klassisk og samtidsmusikk, og nå vel så mye et barn av Oslos frijazz- og improvisert musikkmiljø, glir Cambiens pianostil sømløst fra Ligeti til Cecil Taylor, mens han skaper sitt eget språk på veien. Et språk som er like utfordrende som innbydende, med fengende melodier og deilige skakke grooves, en god dose rå frijazzenergi og delikat samtidsmusikk. Når Cambiens komposisjoner spilles av noen av de fineste jazzmusikere i Norge i dag, lover det fyrverkeri!

Den selvtitulerte plata kom ut på det portugisiske labelet Clean Feed i januar, og vi gleder oss veldig til å oppleve denne energien i levende live!

Om du vil ha noen bevingede ord, kan du lese Filip Roshauws fanboy-skrift om plata i Now’s the time, psykedelisk og springende som en forelskelse!

Jonas Cambien – piano, orgel, saksofon, Signe Emmeluth – saksofon, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Andreas Wildhagen – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev