Lørdag 19.aug 2017 kl. 20:30

Åpent Hus på Sentralen (Rohey, Bugge Wesseltofts New Conceptions of Jazz, Aiming for Enrike,United Vibrations, Sidsel Endresen& Jan Bang, Dr. Kay, Jacob Young/Paolo Vinaccia, Bendik Hofset)

/
Oslo

Etter ti års pause startet Bugge Wesseltoft opp bandet New Conception of Jazz igjen i forbindelse med bandets og plateselskapet Jazzland sitt 20-årsjubileum i fjor. Oppstarten i 1996 var med å skape en ny boost for europeisk jazz. Sentralt sto blandingen av elektroniske elementer og jazz, og New Conception of Jazz ble et begrep innen sjangeren “electronic jazz”. I den nye utgaven av bandet har Bugge Wesseltoft med seg noen av de mest lovende unge jazzmusikerne i Norge: Marthe Lea, Oddrun Lilja Jonsdottir, Sanskriti Shrestha og Siv Øyunn Kjenstad.

Med Sidsel Endresen og Jan Bang møtes det organiske og det teknologiske i en høyst original symbiose. Sidsel Endresen har for lengst etablert seg som en av verdens mest distinkte jazzvokalister, mens Jan Bang på sin side har funnet sin nisje livesampling og digital bearbeiding av lyd og musikk.
Det improviserte samspillet mellom Endresens unike stemme og Bangs mesterlige live-sampling resulterer i musikk der det eneste som er forutsigbart er deres evne til å overraske lytteren.

Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists er definitivt et av Jazz-Norges aller mest joviale band. Bandet som startet som et coverband med et repertoar bestående av låter fra bl.a Sun Ra og Pharaoh Sanders har med tiden funnet sin helt egne intergalaktiske og psykedeliske identitet, selv om inspirasjonskildene er høyst tilstedeværende i deres komposisjoner. Utgivelsene deres er ikke bare album, men teatralske hørespill. Konsertene deres er ikke bare konserter, men happenings.

Dette er en ny og moderne jazztrio, bestående av noen av de mest ettertraktede musikerne på den norske jazzscenen: saksofonist Bendik Hofseth, gitarist Jacob Young og trommeslager Paolo Vinaccia. Musikken kan best beskrives som lyrisk, groovy og vakker. Musikerne har lang fartstid både nasjonalt og internasjonalt, både som bandledere for egne prosjekter og med andre musikere og band som Steps Ahead, Arild Andersen, Terje Rypdal, Karin Krog, Manu Katché og mange andre.

ROHEY er virkelig et av stjerneskuddene i norsk jazzliv i disse dager. Etter utgivelsen av deres debutalbum «A Million Things» på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har ROHEY blitt mottatt med strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen hvor de har blitt utnevnt til Norges nye neo-soul/jazz-håp. De har også blitt løftet fram internasjonalt Jazzwise, Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6.

Aiming for Enrike har vi hatt lyst til å ha på programmet siden vi hørte dem live for første gang på jazzscenen vi hadde på Musikkfest i 2014. Denne eksplosive sjangeroverskridende instrumentalduoen bestående av Simen Følstad Nilsen på gitar og Tobias Ørnes Andersen på trommer har siden den gang turnert Europa med Jaga Jazzist, spilt på en rekke norske festivaler og blitt nominert til P3 Gull i kategorien beste liveband.

Det London-baserte bandet United Vibrations består av brødrene Ahmad, Kareem og Yussef Dayes (kjent fra den svært kortlevde, men populære duoen Yussef Kamaal) og Wayne Francis II. Bandet beskriver musikken sin som 12tone, en slags utvidelse av det britiske 2tone-begrepet som beskriver blandingen av punk og ska i Storbritannia. I stedet for å blande to sjangere så forsyner de seg fra en rekke ulike inspirasjonskilder som Bob Marley, Fela Kuti, John Coltrane, Mahavishnu Orchestra, Weather Report, 4hero, Jaco Pastorius, Ali Farka Toure og Talking Heads.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev