Onsdag 23. okt 2024 kl. 19:00

Oslo jazzensemble & Torun Eriksen «Lydogram». Gjest: Terje Strømdahl

Teater Bislett / Teater Bislett
Oslo

Oslo jazzensemble er Østlandets store jazzorkester, i regi av Østnorsk jazzsenter. Ensemblet har spilt med Torun Eriksen siden 2017, et samarbeid som så langt har resultert i et tredvetalls konserter, livealbum fra Tyskland og en konsertproduksjon for NRK TV. Nå skriver Torun Eriksen bokstavelig talt et helt nytt kapittel i det store musikalske samarbeidet med med nye låter og tekster under overskriften «Lydogram».

Lydogrammet består av en sangsyklus med sju sanger som er i familie. Noen av sangene er å regne som nære slektninger, andre er inngiftet eller gamle omgangsvenner. Sanger om det som var og det som er – et konseptalbum som enda ikke er spilt inn, i en tid der sammenhenger er blitt mangelvare. Låtene strekker seg et stykke bortenfor vers og refreng, men kommer fra samme sted som viser, jazz og pop.

Vi får et formidabelt orkester på scenen med seksten musikere som kan gå fra kollektivisme til individualisme på brøkdelen av et sekund med store klanger, sterke melodier og solide fraspark. Og vi topper laget med gjest og skuespiller Terje Strømdahl som vil lese og formidle Eriksens tekster.

Torun Eriksen – vokal, Frank Brodal, Marius Haltli, Anders Eriksson – trompet, Even Skatrud, Nilas Granseth, Ingrid Utne – trombone, Børge-Are Halvorsen, Martin Myhre Olsen, Atle Nymo, Tina Lægreid Olsen – saksofon, fløyte, klarinett, Jens Thoresen – gitar, Kalle Moberg – akkordeon, Jørn Øien – tangenter, Trygve W. Fiske – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Thor Ivar Lund – lyddesign

Musikk og tekst: Torun Eriksen
Musikkarrangementer: Martin Myhre Olsen
Opplesning: Terje Strømdahl

Oslo jazzensemble driftes med tilskudd fra Norsk kulturfond.
Det norske komponistfond har gitt komposisjonstilskudd til Lydogram.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev