Nyhet

Spellemann-nominasjonene klare

Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra, Maria Kannegaard Trio, Møster! og Harald Lassen er jazznominert i årets Spellemann. Men det er mer….

På en digital pressekonferanse fredag 12. februar offentliggjorde Spellemann nominasjonene for 2020. Det er 96 nominerte fordelt på 23 kategorier, og jazz- og improvisasjonsmusikere finner vi nominert i flere flere av dem.

I selveste jazzkategorien er de nominerte Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra «If You Listen Carefully the Music is Yours», Møster! «Dust Breathing», Harald Lassen «Human samling» og Maria Kannegaard Trio «Sand i en vik«.

I Åpen klasse er Hedvig Mollestad «Ekhidna», Stian Westerhus «Redundance» og Jaga Jazzist «Pyramid» nominert. Som produsent for sistnevnte album er Lars Horntveth nominert som Årets produsent. Daniel Herskedal «Call For Winter«, Maja S. K. Ratkje «Works for String Orchestra» og Andreas Rotevatn (OJKOS) «alea iacta est» er nominert til TONOs komponistpris. Tøyen Fil & Klafferi og Christian Wallumrød er begge nominert i Samtid.

Spellemannprisen vil få plass på alle NRKS kanaler i hele uke 15, og  rundes av med et TV-show fredag 16. april på NRK1.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev