Nyhet

Spellemann-nominasjonene klare

Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra, Maria Kannegaard Trio, Møster! og Harald Lassen er jazznominert i årets Spellemann. Men det er mer….

På en digital pressekonferanse fredag 12. februar offentliggjorde Spellemann nominasjonene for 2020. Det er 96 nominerte fordelt på 23 kategorier, og jazz- og improvisasjonsmusikere finner vi nominert i flere flere av dem.

I selveste jazzkategorien er de nominerte Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra «If You Listen Carefully the Music is Yours», Møster! «Dust Breathing», Harald Lassen «Human samling» og Maria Kannegaard Trio «Sand i en vik«.

I Åpen klasse er Hedvig Mollestad «Ekhidna», Stian Westerhus «Redundance» og Jaga Jazzist «Pyramid» nominert. Som produsent for sistnevnte album er Lars Horntveth nominert som Årets produsent. Daniel Herskedal «Call For Winter«, Maja S. K. Ratkje «Works for String Orchestra» og Andreas Rotevatn (OJKOS) «alea iacta est» er nominert til TONOs komponistpris. Tøyen Fil & Klafferi og Christian Wallumrød er begge nominert i Samtid.

Spellemannprisen vil få plass på alle NRKS kanaler i hele uke 15, og  rundes av med et TV-show fredag 16. april på NRK1.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Is i rubben

Kunst og musikk med Jo David Meyer Lysne, dikt og jazz med Karl Seglem, fiolinist Tuva Halse og Magellan legger ut på tokt og Parkteaterets Dan-Michael Danino beskriver den pågående krisen i utelivet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev