8. juni 2018

Hayden Powell
Six Commissions

Om utgivelsen

Six Commissions er det fjerde albumet fra trompetisten Hayden Powell og hans trio, med Eyolf Dale på piano og Jo Skaansar på bass.

Albumet inneholder seks bestillingsverk fra nøye utvalgte musikere og komponister, samt trio-improvisasjoner. Albumets åpningslåt, Junior Days, er komponert av den kreative bassisten og bandlederen Mats Eilertsen. Saksofonist Per «Texas» Johansson har lenge vært en av Haydens favoritter og han takket ja til å skrive den andre melodien Här börjar regnbågen. Med den norske saksofonisten Espen Reinertsens komposisjon Vent på mitt signal fikk trioen utfordre seg utenfor sin komfortsone. Etter å ha spilt med Natacha Atlas sitt band i flere år, bestilte Hayden låten Fagr Shaami av Atlas sammen med den britisk/egyptiske fiolinisten Samy Bishai. Hayden har også spilt med den finske pianisten og harpisten Iro Haarla, som har komponert Ruler of All Things. Og til slutt har pianisten og komponisten Erlend Skomsvoll bidratt med albumets siste låt Enn dét.

Hayden sier: «I vårt hjørne av den musikalske verden er vanlig praksis å skrive sin egen musikk. Denne gangen bestemte vi oss for å snu på dette, og heller invitere noen av våre favorittkomponister og -musikere til å skrive for oss. De fleste komponistene som er valgt er musikere jeg har jobbet med tidligere. De fikk alle full frihet til å skrive i sin egen stil og gi oss nye utfordringer. Det har vært fascinerende å se hvor tydelig den personlige stilen til hver komponist gjør seg gjeldende, så dette har helt klart blitt et annerledes album enn hva vi kunne ha laget på egen hånd.»

Musikere

Hayden Powell - Trompet
Eyolf Dale - Piano
Jo Skaansar - Kontrabass

Lenker

Fra forsiden

Dølajazz, Lillehammer Jazzfestival - 20. oktober 2018

Ung vilje

Dei unge viste vilje og seriøs speleglede medan sirkuset stod i vegen for superstjerna Garbarek på Dølajazzlaurdagen.

Nyhet

Høringsinnspill til statsbudsjettet 2019

Hvor ble det av musikken i budsjettet, spør daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, på høring i Stortingets familie- og kulturkomité. Økning til musikkformål i Norsk kulturfond og til Musikkutstyrsordningen samt satsing på jazzensembler og fast finansiering av regionale jazzorkestre var blant Norsk jazzforums innspill.

Meld deg på vårt nyhetsbrev