Søndag 20. mar 2022 kl. 15:00

Jazzbarna inntar Sentralen

Improbasen / Sentralen, Forstanderskapsalen
Oslo

Søndag 20. mars fortsetter Improbasens konsertserie på Sentralen. Etter å ha åpnet sesongen med smekkfull sal i februar, har vi lagt denne spesialutgaven til den ærverdige Forstanderskapssalen.

Og det er LITT av en gruppe vi har på plakaten denne gangen! Vi får høre Erin Dahl Gaare på altsax, Lina Vindenes på vibrafon, Guro Frøseth på bass, og Una Stenbråten Harildstad på trommer. Gjester fra Danmark er gitaristen Chun Aalund Møll og pianisten Sofie Zhang Larsen, begge fra det frodige musikkmiljøet i Esbjerg på sydlige Jylland.

Flere av disse er i gang med musikklinje, og konserten er en del av den nye ungdomssatsningen vår. Vi lager vanligvis ikke temakonserter, men med bakgrunn i spesielle egenskaper ved disse seks utøverne vil vi ved denne spesielle anledningen framføre et helt program med musikk som forbindes med cooljazz-ikonene Lennie Tristano, Warne Marsh og Lee Konitz.

De mange nedstengningene den siste tiden har lært oss å finne nye måter å holde det internasjonale nettverket i full aktivitet. Gjennom dette arbeidet har vi erfart at digital formidling visker ut landegrensene, og at visse elementer faktisk egner seg svært godt å formidle på nett. Vi skal selvfølgelig ikke utelukke at det kan ha vært gjort prosjekter der så unge utøvere spiller denne intrikate musikken ett eller annet sted i verden, men dette er nok første gang en ungdomsgjeng har øvd inn et helt program med Tristano-låter på nett ?

Improbasen har spesialisert seg på å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Formålet med den nye ungdomssatsingen er å bygge en bro mellom disse talentene, og videre inn i utdanningssystemet. Til sammen har disse ungdommene store bragder både bak seg og foran seg, med erfaring fra konserter og turnéer i Italia, Portugal, Japan og de nordiske landene. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

Serien på Sentralen fortsetter utover våren og fram mot midten av juni, med spennende gjester fra inn- og utland. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune.

Pris:
50/20

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev