Søndag 08. sep 2024 kl. 18:00

Maridalen og Ålesund Strykekvartett

Jazzsirkelen / Parken Kulturhus
Ålesund

Maridalen
og Ålesund strykekvartett

8. sep 2024 kl. 18:00
Hvor: Foajeen
Pris: fra 300kr til 350kr
Kjøp billett
Om foajeen
Den anerkjente jazztrioen Maridalen, som henter navnet sitt fra dalføret like nord for Oslo sentrum, kommer tilbake til Ålesund. Denne gangen har de med seg sitt helt ferske tredje album – «Gressholmen».
Trioen komponerte musikk til bestillingsverket «Innrønt» som ble urfremført på Parken kulturhus sammen med Ålesund strykekvartett i fjor høst. Musikken har nå blitt til albumet som ble spilt inn på en DNT-hytte på den lille øya i Oslofjorden. Med seg på innspillingen har de også Emil Brattested (pedal-steel) og Erland Dahlen (perkusjon) som gjestemusikere.

Trioens to utgitte album har høstet strålende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. Debutalbumet «Maridalen» som kom i 2021 ble av Aftenposten plasserte på lista over «Årets beste norske», mens engelske MOJO Magazine plasserte skiva på «Jazz albums of the Year».

Oppfølgeralbumet «Bortenfor» som kom året etter ble utropt til «De beste jazzplatene i 2022» av Dagsavisen. Dalføret som har gitt navn til trioen setter også sitt fysiske preg på selve musikken, da begge album faktisk er spilt inn i den gamle trekirka i Maridalen. Og med konserter på blant annet Ora Jazzfestival i Romania, Nordic Jazz Festival i Nederland og fjorårets London Jazzfestival har de også invitert med seg den internasjonale jazzscenen inn i Maridalen.

Musikken oppleves intim, og trioen skaper ulike musialske rom som fylles med små ulike fortellinger. Den akustiske klangen fra kontrabass, trompet og treblås inviterer lytteren med på nye eventyr. Vi blir med på en reise blant glemte steder, nattbelyste gater, gamle bygårder og et øysamfunn med en egen fuglefanger. Lydbildet til trioen er transparent og gir stort rom og ansvar til hver av de tre musikerne.

Vi kan forvente oss å bli med på en musikalsk oppdagelsesferd når de igjen tar med seg Ålesund strykekvartett til Parken kulturhus denne søndagen!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev