Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. – Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Etterspørselen etter liveopptredener fra det legendariske bandet Masqualero har vært enorm de siste 30 årene, forteller Oslo Jazzfestival i en pressemelding i dag. På selve åpningen av festivalen gjenforenes Arild Andersen, Nils Petter Molvær, Jon Balke og Tore Brunborg, med Gard Nilssen bak trommene.

Festivalsjef Line Juul synes det er veldig stas at bandet gjenforenes:
– Som jazzlytter av den litt yngre generasjonen, kjenner jeg bare Masqualero fra plate og som et nærmest sagnomsust legendeband omtalt som det absolutt hippeste jazzbandet på den tiden. Musikernes videre karrierer etterlater vel ingen tvil om at vi snakker om det ypperste toppsjiktet av norsk jazz. Jeg gleder meg derfor utrolig mye til å høre Masqualero live for første gang. Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka!

Masqualero er et norsk jazzeventyr og bandet satte varige spor etter seg i løpet av et begivenhetsrikt tiår. Bandet ble til da Arild Andersen ble spurt om å spille en triokonsert på klubben Jazz Evidence i Kongsberg høsten 1982. Andersen tok kontakt med pianist Jon Balke og trommeslager Jon Christensen, som han kjente godt fra før. Christensen foreslo å ta med saksofonist Tore Brunborg og trompetist Nils Petter Molvær, to unge og uhyre talentfulle musikere. Masqualero markerte seg raskt med moderne, drivende jazz med en frisk vri. Etter at det selvtitulerte debutalbumet vant Spellemannprisen i 1983, ble det etter hvert turnevirksomhet i Europa, USA og Canada. Det ble også tre påfølgende, kritikerroste album utgitt på ECM Records, før bandet satte endelig punktum med en konsert på Cosmopolite høsten 1992, i tillegg til en gjenforeningskonsert på Jon Christensens 60-årsdag i 2003. Christensen gikk bort for fire år siden, så under gjenforeningen finner vi Gard Nilssen bak trommene.

Bassist Arild Andersen melder om en spillesugen gjeng: – Det var veldig hyggelig å bli spurt om Masqualero som åpningskonsert i Operaen. Om mulig var det enda hyggeligere at alle i bandet sa ja før de sjekket kalenderen sin! Slikt gleder en bandleder. Heldigvis kunne alle etter de hadde sjekket. Vi gleder oss!, sier Andersen.

Billetter i salg fra onsdag 24. april kl. 11.00.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev