Nyhet

EDVARD-pris til DNA?AND? og MoE

Musikkollektivet DNA?AND? og duoen MoE er tildelt TONOs Edvard-pris i kategorien Utfordrer for 2023 for samarbeidsverket «Hit me Down».

DNA?AND? er et musikkollektiv med base i Oslo som består av ungdommer med Downs syndrom og profesjonelle musikere. I et samarbeidsprosjekt med MoEs medlemmer Håvard Skaset og Guro Skumsnes Moe har de laget verket «Hit me Down», som ifølge EDVARD-juryens begrunnelse «… viser oss hva musikk er i sin kjerne – noe som ikke nødvendigvis må forstås for å berøre og gjøre noe med oss».

EDVARD-vinnerne i DNA?AND? heter Bjarne Larsen, Johannes Tjøtta Svendsen, Jostein Hylin, Lene Høie, Mats Aase Henriksen, Ola Skarsæterhagen, Stina Moltu, Vilde Erikstad, Vilja Ellefsen-Larsen og Harald Fetveit.

Juryen sier følgende i sin begrunnelse for tildelingen:
Årets utfordrer viser oss hva musikk er i sin kjerne — noe som ikke nødvendigvis må forstås for å berøre og gjøre noe med oss. Det er et kunstnerkollektiv som består av profesjonelle og eksperimentelle musikere med ulikt antall kromosomer. De lager musikk på en måte vi ikke lærer om på skolen. Sammen skaper de sterke opplevelser for publikum og forandrer vår musikk- og kvalitetsforståelse. De har satt sine spor i og utenfor Norges grenser og vi håper at de fortsetter med det i lang tid fremover. Takk for at dere gjør det dere gjør og gratulerer så mye til DNA?AND? med EDVARD-prisen for Årets utfordrer! 

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig av TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Juryen har i 2023 bestått av Sten Ove Toft (uavhengig, juryleder), Agnes Hvizdalek (Norsk komponistforening), Alexander Austheim (NOPA), Andrew Smith (Musikkforleggerne), Martin Rane Bauck (Norsk komponistforening), Oda Svendsby (Musikkforleggerne), Ole Børud (uavhengig) og Samsaya Sharma (NOPA).

Fra forsiden

Nyhet

Nominasjoner til Spellemann offentliggjort

Malstrøm, Bendik Giske, Anja Lauvdal og Harald Lassen er nominerte til Spellemann 2023 i kategorien jazz. Lilja, Erland Dahlen, Marius Neset og Stian Westerhus er blant andre spellemann-nominerte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev