Nyhet

Nattjazz slipper fire nye

Siril Malmedal Hauge, Mazur/Balke/Snekkestad Trio, Thea Wang og Avishai Cohen Trio er klare for Nattjazz i Bergen i mai/juni.

Nattjazz-programmet begynner å ta form. I år utvider festivalen til 16 dager som skal gi plass til alle de 44 bandene som opprinnelig skulle stått på programmet i 2020. Det er usikre tider og man vet lite om hvilke restriksjoner og påbud som vil gjelde fram i tid, men festivalsjef Jon Skjerdal er optimistisk: – Vi køyrer alle artistar som vi lovde jobb i fjor. Så kryssar vi fingrane.

Programmet inkluderer også flere internasjonale artister, blant annet New York-baserte Avishai Cohen Trio som ble sluppet i dag. – Nokre få har tilhold i USA, og dei er mest usikre førebels. Mesteparten av programmet vil truleg la seg gjennomføre. Største usikkerheten for festivalen akkurat no er ikkje reiserestriksjonene, men om vi får lov til å ha 200 utan fastskrudde stolar, sier Skjerdal.

Årets Nattjazz blir den lengste i festivalens historie, fra 21. mai til 5. juni. I tillegg til dagens slipp har Nattjazz tidligere offentliggjort blant annet Jaga Jazzist, John Scofield Trio, Ghost-Note, Les Amazones d’Afrique, Stian Westerhus og Modal Afrique. Marius Neset skriver ny musikk for 30-årsjubilanten Bergen Big Band som får urpremiere på Nattjazz 2021.

Mer om hele programmet her. 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev