Nyhet

Neset med bestillingsverk til Nattjazz

Marius Neset skriver ny musikk for 30-årsjubilanten Bergen Big Band som får urpremiere på Nattjazz 2021.

Samtalene mellom Marius Neset og bandet startet allerede for to år siden, forteller Nattjazz i en pressemelding. Begge kjente naturligvis til hverandre fra før og det var musikalsk kjemi fra første møte, noe festivalpublikummet fikk oppleve i 2019 da Marius dukket opp på scenen med BBB.
– Å spille med store jazzhelter er alltid en spennende opplevelse for oss i BBB. At vi nå skal bli ledet av – og få spille sammen med – en av de største og mest spennende jazzsaksofonistene i verden gjør oss både stolt, ydmyk og utrolig spent. Vi kan nok vente oss rytmisk, leken og ikke minst utfordrende noter å følge, sier Michael Barnes, en av to musikalske ledere i storbandet.

Marius Neset har på sin side fått mye skryt for fjorårets utgivelse med DR Big Band. For tiden har komponisten en ensom fest på øvingsrommet hvor han henter inspirasjon fra blant annet afrikanske groover, komponister som Ligeti, Joe Zawinul, Hans Abrahamsen og The Beatles.
– Musikken jeg skriver for øyeblikket er en ganske stor kontrast til den tiden vi er inne i nå. Det siste året har vært spesielt, og det har vært vanskelig å unngå at det jeg har komponert i 2020 på en eller annen måte har blitt preget av dette. Samtidig bærer musikken på en optimisme og positiv energi som jeg håper vi klarer å ta med oss inn i konserten, sier Marius Neset.

Det endelige resultatet på bestillingsverket blir servert på urpremieren under årets Nattjazz i Bergen, tirsdag 25. mai.
– Jeg vet fremdeles ikke helt hvordan det blir, men det blir en fin blanding av gjennomkomponerte, kortere temaer og lange suiter med mye rom for både improvisasjon og solister fra BBB. tillegg har jeg med meg Anton Eger på trommer, kanskje den personen som har spilt musikken min mest, og har et rytmisk overskudd som er helt vanvittig, avslutter Neset entusiastisk.

Andre Nattjazz-klare artister er Mathias Eick med sin tolkning av Miles Davis-klassikeren Kind of Blue, Hanna Paulsberg Concept og Trygve Seim Ensemble.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev