Nyhet

Norske Zorn-favoritter på Moldejazz

Artist in Residence John Zorn har valgt ut sine norske favoritter til Moldejazz i sommer: Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged, Moskus og Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli. Herbie Hancock er også klar for sommerens jubileumsfestival.

Under tittelen Zorn Selected har Artist in Residence på Moldejazz 2020, John Zorn, valgt ut norske musikere som presenteres i tre konserter. Komponist og musiker Maja S.K. Ratkje møter gitarist Stian Westerhus i en intim setting, der de blant annet spiller musikk Ratkje skrev til Jo Strømgrens oppsetning av Hamsuns «Sult» for Nasjonalballetten på Den Norske Opera. Eit av årets største musikalske augeblikk, skrev Jazzinorge-anmelder Torkjell Hovland om unplugged-konserten på Oslo Jazzfestival i fjor.

Årets morgengrykonsert blir en stemningsfull opplevelse. Erlend Apneseth Trio har siden debutplaten i 2016 vært i førersetet når det gjelder utviklingen av folkemusikalske uttrykk. På fjorårets kritikerroste utgivelse “Salika, Molika” inviterte de med seg akkordionvirtuos Frode Haltli som også blir med på morgengrykonserten på Moldejazz.

Moskus er den siste av de tre Zorn-favorittene. Pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo må kunne beskrives som tre av sin generasjons fremste musikere, og har ved siden av Moskus gjort seg bemerket med en rekke profilerte prosjekter som Broen, Skadedyr, Trondheim Jazzorkester og Atomic. I sommer fyller Moskus 10 år.
– Dette gjør det ekstra gledelig å få presentere dem for vårt publikum i festivalens eget jubileumsår, sier festivalen i en pressemelding.

En annen ti-årsjubilant, Hanna Paulsberg Concept, kommer til Molde, og de har invitert med seg Magnus Broo, Elin Rosseland og Håvard Aufles til jubileumskonserten. Den legendariske pianisten og komponisten Herbie Hancock er også bekreftet til sommerens jubileumsutgave av Moldejazz.

Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev