Nyhet

Moldejazz slipper jubileumsprogram

Artist in Recidence John Zorn samler 33 av verdens ledende impromusikere til to konserter, Ola Kvernberg presenterer ny Steamdome-musikk, Ellen Andrea Wang hyller Charlie Haden og John McLaughlin vender tilbake til den 60. utgaven av Moldejazz.

Moldejazz feirer i 2020 den 60. festivalen som en av verdens tre eldste festivaler i kontinuerlig drift, og dette første programslippet innholder flere spennende konsertbegivenheter.

Tidligere offentliggjorte Artist In Residence John Zorn kommer med sitt gigantiske Bagatelles Marathon part I og part II, som involverer 33 av verdens ledende impromusikere. I tillegg offentliggjør Moldejazz Zorn-prosjektene New Masada Quartet og Masada String Trio. Gitarlegenden John McLaughlin er tilbake på festivalen med sitt band 4th Dimension. Vokalstjernen Cécile McLorin Salvant kommer med sitt band, den lovende vibrafonisten Joel Ross Norges-debuterer med eget band og det blir en svært sjelden konsert med den europeiske supergruppa Out of Land. Ellen Andrea Wang vil fremføre sin hyllestkonsert til Moldejazz-vennen Charlie Haden, og Ola Kvernberg vil presentere et bestillingsverk i form av ny Steamdome-musikk. På festivalens avslutningsdag blir det dobbeltkonsert i Alexandra-parken med TORA og Gov’t Mule.

Zorn-begivenhet
Det er en begivenhet i Moldejazzhistorien når John Zorn samler 33 av verdens ledende improviserende musikere til to konserter, Bagatelles Marathon part I og part II. Musikken er basert på komposisjoner Zorn skrev våren 2015, samlet under tittelen Bagatelles. Gjennom to konserter onsdag i festivaluka fremfører fjorten ensembler mer enn femti av komposisjonene. Ensemblene omfatter kjernemedlemmer i Zorns innerste krets, så vel som yngre musikere fra jazz, rock og klassisk musikk.
– Flere timer musikk fordelt på to framføringer, spilt av noen av de mest spennende musikerne i New Yorks levende musikkmiljø, utgjør en monumental Moldejazzbegivenhet, uttaller festivalsjef Hans-Olav Solli. Blant de deltagende musikerne ‏er Craig Taborn, John Medeski, Kris Davis, Julian Lage, Marc Ribot og Mary Halvorson.

Ny Steamdome-musikk
En av de senere års største instrumentalmusikk-suksesser står det en fræning og tidligere Artist in Residence bak: Ola Kvernberg. Prosjektet Steamdome ble til på bestilling av Trondheim Jazzfest og Moldejazz i 2016, og ble urfremført foran et entusiastisk publikum samme år. Siden har bandet spilte utsolgte konserter land og strand rundt, blant annet på Øya og foran et tallrikt publikum på Romsdalsmuseet under Moldejazz 2018. I 2020 stiller Kvernberg med nyskreven Steamdome-musikk, og nytt band som inkluderer cimbalom-virtuosen Gianni Lincan.

Haden-hyllest av Wang
Ellen Andrea Wang kommer til Molde med et bestillingsverk som hyller bass-legenden Charlie Haden. I et jubileumsår er det naturlig å både se seg tilbake og å se fremover, forteller Moldejazz i en pressemelding, og bassisten med den syngende tonen, bandlederen, komponisten og aktivisten Charlie Haden hadde en rekke viktige konserter på Moldejazz i perioden 1979-2005. Bass-kollega Ellen Andrea Wang, kjent fra blant annet Gurls, Pixel og samarbeid med Manu Katché, kommer til Molde med sin Haden-hyllest. I prosjektet “Closeness” som opprinnelig ble bestilt av og urfremført på Nasjonal jazzscene i Oslo, har hun satt sammen et band med det britiske Rob Luft på gitar og svenske Jon Fält, kjent fra Bobo Stenson Trio, på trommer. Laget toppes av trompetlyrikeren Arve Henriksen, som var Artist in Residence på Moldejazz i 2009.

Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev