Nyhet

Årets høydepunkt for stringswingere

Den årlige Djangofestivalen går av stabelen 24. og 25. januar på Cosmopolite i Oslo. I Hot Club de Norvége er det generasjonsskifte, og det unge talentet Ola Erlien debuterer som ny gitarist.

For 41. gang feires Django Reinhardt med egen festival i Oslo med noen av verdens største stringswingere på programmet. På åpningskvelden fredag spiller Gustav Lundgren Trio (SE) + Aurèlien Trigo (FR), Tcha Limberger Trio (BE/UK/FR) og Angelo Debarre Quartet (FR). Lørdag spiller Hot Club de Norvegé m/ Ole Erlien + Stian Carstensen (NO), Grismo Graf Trio (DE) og Andrien Moignard Trio (FR). Jon Larsen vil være konferansier. Mer om programmet her.

Generasjonsskifte
Lørdag debuterer Ola Erlien (18) som gitarist for strengekvartetten som regnes blant de fremste innen djangomusikken internasjonalt idag. Den unge gitarvirtuosen overtar etter Jon Larsen som la opp etter fjorårets store jubileumsår. Hot Club de Norvége har vært på veien helt siden 1979 og går inn i sitt sjette tiår, men er stadig like aktive. I forbindelse med festivalen utgir bandet et nytt studioalbum innspilt sammen med gitaristen Hallgeir Pedersen.

Verdens eldste Djangofestival
Hvert år siden 1980 har gitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Djangofestivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.
– Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier Jon Larsen.
Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Cosmopolite på Torshov i Oslo har vært vertskap for Djangofestivalen siden 1992. Festivalen arrangeres i slutten av januar hvert år for å markere Django Reinhardts fødselsdag 23. januar.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev