Nyhet

Jubileumsår for Hot Club de Norvège

Strengekvartetten Hot Club de Norvège fyller 40 år og 2019 blir et sammenhengende jubileumsår med turnéer over hele landet, bok, nytt studio og ikke mindre enn tre nye album.

Hot Club de Norvège har vært kontinuerlig på veien siden 1979, og har en unik reise bak seg. Med utgangspunkt som gatemusikanter sto de for gjenoppdagelsen av gitaristen Django Reinhardt i Norge på 70-tallet. Bandet ble pådrivere under Djangomusikkens renessanse i de europeiske sigøynerleirene på 1980-tallet og det internasjonale gjennombruddet på 1990-tallet.
I jubileumsåret 2019 skal Hot Club de Norvège ha konserter fra Honningsvåg til Gibraltar, inklusive flere av de store jazzfestivalene som Jazzfest i Trondheim, Moldejazz, Oslo Jazzfestival og Djangofestivalen.

Saken fortsetter under bildet.
Bandets første pressebilde fra oktober 1980 (foto: Bjørn E Melbye)

Feirer på Djangofestivalen
Allerede torsdag 24. januar går startskuddet for jubileumsåret med en egen dag på Djangofestivalen på Cosmopolite. Her blir det konsert med Hot Club de Norvège og en rekke inviterte gjester som har satt sitt preg på kvartetten opp gjennom årene, fra gitaristen Raphaël Faÿs (som møtte Hot Club de Norvège i 1980), via fiolinisten Ola Kvernberg (fra 2000 og utover) til den nederlandske sangerinnen Eva Scholten som begynte å synge med Hot Club i fjor. På jubileumskonserten blir det også urfremføring av en helt ny konsert sammen med Det Norske Blåseensemblet (DNB) – “Djangomusikk fra Grieg til Zappa”.

Jubileumsbok
I anledning jubileet utgis Jon Larsens nye bok “Mellom alle stoler – Hot Club de Norvège 40 år”.  En  praktbok i stort format, 256 sider og hundrevis av tidligere ikke offentliggjorte bilder, plakater, buttons, billetter, avisutklipp og memorabilia. Her fortelles historien om Hot Club de Norvèges 40 år på veien, oppturer og nedturer sammen med Lillebjørn Nilsen, Jimmy Rosenberg, Angelo Debarre, Ola Kvernberg, Vertavokvartetten, Zappamusikerne og mange andre. Leserne får være flue på veggen i turnébussen og i platestudio i Oslo, Paris, Tokyo og Buenos Aires. Boken utgis 24. januar.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev