Nyhet

Jon Larsen legger opp

Grunnleggeren av Hot Club de Norvège, Jon Larsen, legger opp etter mer enn 40 år på veien.

Gitarist Jon Larsen annonserte i en pressemelding i dag at han legger opp etter at Hot Club de Norvège har gjennomført høstens jubileumsturné. Hot Club de Norvège fortsetter med ny gitarist, mens Larsen begynner i en forskerstilling ved Universitetet i Oslo.

Gitaristen Jon Larsen (1959-) er grunnleggeren av Hot Club de Norvège (1979), Djangofestivalen (1980) og Hot Club Records (1982), og han har stått bak lanseringen av musikken til Django Reinhardt (1910-1953) både i Norge og internasjonalt. Etter mer enn 40 år sammenhengende på veien og produksjon av mer enn 600 album med Djangomusikk for Hot Club Records, bøker, filmer og festivaler, annonserer han nå at han skal han legge opp etter årets sesong. Det gjenstår en avskjedsturné over hele Norge, fra Kirkenes til Mandal, før den 18 år gamle gitaristen Ola Erlien overtar Jon Larsens plass i Hot Club de Norvège.

Forsker på stjernestøv
Jon Larsen gjorde for fire år siden en oppsiktsvekkende vitenskapelig oppdagelse utenom musikken. Han oppdaget at man med enkle midler kan finne ekte stjernestøv, universets mest langreiste partikler, på ethvert hustak. Når Larsen nå trekker seg tilbake fra turnélivet, blir det for å forske videre på mikrometeorittene i veistøvet. Universitetet i Oslo (UiO) har gitt Larsen en forskerstilling for å finne ut mer om de små steinene fra verdensrommet. Med andre ord ingen rolig pensjonisttilværelse for den avtroppende Hot Club-gitaristen.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev