Nyhet

Ny festivalsjef i Sildajazz

Andreas R. Meland er ansatt som ny festivalsjef i Sildajazz.

Haugesunderen Andreas Risanger Meland kommer fra stillingen som Label Manager i Grappa Musikkforlag. I Grappa har Meland blant annet hatt ansvaret for ECM i Norge, bygd opp underetiketten HUBRO og vært ansvarlig for jazzetiketten ODIN.

– Når valget falt på Andreas R. Meland, er det fordi han har en god kombinasjon av personlige egenskaper, motivasjon, strategiske egenskaper og solid musikkfaglig bakgrunn. Meland matcher dermed godt Sildajazz sine behov og ambisjoner inn i fremtiden, sier styreleder i Stiftelsen Sildajazzen i en pressemelding.

Meland har etter over 15 år i Grappa Musikkforlag opparbeidet seg en omfattende erfaring og et stort nettverk i musikkbransjen både nasjonalt og internasjonalt. I Haugesundregionen er Meland mest kjent som en av gründerne bak Safe as Milk-festivalen, Frisild og konsertserien LYD. Meland er i dag blant annet styremedlem og medlem av programkomiteen i Moldejazz.

– Sildajazz er Haugalandets største og mest samlende kulturarrangement. Det er en musikkfestival, men også et innarbeidet samlingspunkt i distriktets felles årshjul. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å lede festivalen inn i en ny tid. Jeg brenner sterkt både for min hjemby Haugesund, for jazz og for en stor bredde av musikalske uttrykk. I tett samarbeid med mange gode krefter ønsker jeg å styrke Sildajazz, og å ruste festivalen for fremtiden, sier Andreas R. Meland.

Meland tiltrer stillingen fra nyttår.


Andreas R. Meland sammen med styreleder i Sildajazz, Rolf L. Sjursen. Foto: Haakon Nordvik

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev