Nyhet

Høsten på Kampenjazz

Kampenjazz i Oslo åpnet høstsesongen søndag med Hans Kjorstad, og fortsetter 15. september med Kjetil Husebø: Piano Transformed. Utover høsten blir det konserter med blant annet Anne-Marie Giørtz Trio, Majãz m/ Khaled Habeeb og Maria Kannegaard Trio.

Jazzhøsten er i gang i den gamle metodistkirken på Grønland i Oslo. Søndag åpnet Hans Kjorstad med slippkonsert for utgivelsen «Vendingo utta’om råket», den første utgivelsen med egne komposisjoner av felespilleren og jazzmusikeren Kjorstad. Kjetil Husebø følger opp uka etter med sitt Piano Transformed med pianospill og elektronikk. Anne-Marie Giørtz Trio og Majãz m/Khaled Habeeb spiller på Kampenjazz i september, og i oktober står Vigleik Storaas/Tor Yttredal Duo, Udi Shlomo og The Diaspora House Project og Jo Skaansar på programmet. Se hele høstprogrammet her

Trio x 3
Siste søndagen i oktober blir den første i en trio-satsing, Trioens kunst, hvor Kampenjazz skal presentere tre av våre fremste pianotrioer tre søndager på rad. Moskus er først ut av de tre. «I løpet av fire album har de gått fra å være en sjarmerende pianotrio til å bli et skattkammer av overraskende vendinger.» skrev Arild R. Andersen om Moskus’ foreløpig siste album, Mirakler, som kom ut i fjor.
Maria Kannegaard Trio har gjort et etterlengtet comeback i år, og søndag 3. november spiller de på Kampenjazz. Kannegaard Trio ga ut fire kritikerroste plater fra 2000-2008, der pianospillet omtales som sjeldent begavet og med en evne til å virkelig røre og bevege. «…et helstøpt, varmt og varmende gjenhør med en lenge savnet trio.» skrev Terje Mosnes om konserten under Nattjazz i mai.
Triosatsingen avsluttes med Jonas Cambien Trio 10. november. Pianist Cambien har med seg André Roligheten (treblås) og Andreas Wildhagen (trommer). «De tre utvisker skillet mellom det stramme og frie, og ut av buret flyr en vakker fugl, litt melodiøs, men også energisk flaksende.» skrev Arild R. Andersen om fjorårets utgivelse We Must Mustn’t We.

Fra forsiden

Nyhet

Mollestad blir Artist in Residence på Moldejazz

Gitarist, komponist og bandleder Hedvig Mollestad blir Artist in Residence under Moldejazz 2023. – Å få være AiR på Moldejazz er først og fremst en massiv og inspirerende utfordring, i tillegg til den enorme æren, sier Mollestad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev