Nyhet

Høsten på Kampenjazz

Kampenjazz i Oslo åpnet høstsesongen søndag med Hans Kjorstad, og fortsetter 15. september med Kjetil Husebø: Piano Transformed. Utover høsten blir det konserter med blant annet Anne-Marie Giørtz Trio, Majãz m/ Khaled Habeeb og Maria Kannegaard Trio.

Jazzhøsten er i gang i den gamle metodistkirken på Grønland i Oslo. Søndag åpnet Hans Kjorstad med slippkonsert for utgivelsen «Vendingo utta’om råket», den første utgivelsen med egne komposisjoner av felespilleren og jazzmusikeren Kjorstad. Kjetil Husebø følger opp uka etter med sitt Piano Transformed med pianospill og elektronikk. Anne-Marie Giørtz Trio og Majãz m/Khaled Habeeb spiller på Kampenjazz i september, og i oktober står Vigleik Storaas/Tor Yttredal Duo, Udi Shlomo og The Diaspora House Project og Jo Skaansar på programmet. Se hele høstprogrammet her

Trio x 3
Siste søndagen i oktober blir den første i en trio-satsing, Trioens kunst, hvor Kampenjazz skal presentere tre av våre fremste pianotrioer tre søndager på rad. Moskus er først ut av de tre. «I løpet av fire album har de gått fra å være en sjarmerende pianotrio til å bli et skattkammer av overraskende vendinger.» skrev Arild R. Andersen om Moskus’ foreløpig siste album, Mirakler, som kom ut i fjor.
Maria Kannegaard Trio har gjort et etterlengtet comeback i år, og søndag 3. november spiller de på Kampenjazz. Kannegaard Trio ga ut fire kritikerroste plater fra 2000-2008, der pianospillet omtales som sjeldent begavet og med en evne til å virkelig røre og bevege. «…et helstøpt, varmt og varmende gjenhør med en lenge savnet trio.» skrev Terje Mosnes om konserten under Nattjazz i mai.
Triosatsingen avsluttes med Jonas Cambien Trio 10. november. Pianist Cambien har med seg André Roligheten (treblås) og Andreas Wildhagen (trommer). «De tre utvisker skillet mellom det stramme og frie, og ut av buret flyr en vakker fugl, litt melodiøs, men også energisk flaksende.» skrev Arild R. Andersen om fjorårets utgivelse We Must Mustn’t We.

Fra forsiden

Nyhet

Arild B. Nielsen hedret med Storbandprisen

Musiker og musikalsk leder i Hardanger Big Band, Arild B. Nielsen, ble lørdag 16. oktober hedret med Storbandprisen 2021. Nielsen er en bærebjelke for det lokale musikklivet, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for prisen, og omtaler Nielsen som en ildsjel av dimensjoner, en stor musikalsk formidler og en inspirasjon for unge musikere.

Nyhet

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Meld deg på vårt nyhetsbrev