Nyhet

Åpning av KongsbergJazz

Kongsberg Jazzfestival åpner onsdag 3. juli med et norsk stjernelag i en hyllest til Joni Mitchell.

På årets åpningskonsert gjenskaper Kongsberg Jazzfestival den magiske stemning fra Oslojazz sin åpning i fjor, Hyllest til Joni Mitchell. «Vakkert og verdig Joni Mitchell-dypdykk» skrev Terje Mosnes om konserten på Jazzinorge.no.
Etter parade og åpningsfest vil Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i stiftelsen WWF Verdens naturfond, stå for den offisielle åpningen av årets Kongsberg Jazzfestival. I løpet av festivalens fire dager får publikum høre blant annet Trondheim Jazzorkester & Atomic, Asmundsen & Co, Hot Club de Norvége, Jamie Cullum, Joey DeFrancesco Trio feat. Billy Hart, Moskus, Archie Shepp, Bill Frisell og Hilde Louise Asbjørnsen. (Se hele programmet her)
Fjorårets mottaker av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, Eirik Hegdal, blir å høre med tre forskjellige konstellasjoner under festivalen i juli. Hegdal vil presentere to bestillingsverk og Tingingsverket fra Vossa Jazz 2019.

Særingfest
Særingfest er en helaften med musikk, lyd og ulyd i alle former og varianter, en festival i festivalen. Kim Myhr, Hilde Marie Holsen, Møster!, Jonas Cambie Trio, Sylvie Courvoiser & Mark Feldman Quartet feat. Drew Gress and Tomy Rainey samt Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek er blant de som står på særingfestprogrammet.

Jazzprat og gratiskonserter i Jazzboksen
Hver dag fra torsdag til lørdag kl 12.00 får Jazzboksen besøk av Audun Vinger og Filip Roshauw fra Jazznytt som skal gjøre en liveversjon av fredagsbloggen «Now’s The Time». Her snakker de om løst og fast og gjør intervjuer med aktuelle musikere. Moskus, Petter Wettre, Eirik Hegdal, Særingfest og mange andre stikker innom i løpet av uka. En perfekt start på festivaldagen.
Konsertene i Jazzboksen er gratis, og her får studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille for et bredt publikum.

Festivalsjefens tips
Festivalsjefens tips er bestillingsverket av Hanne Hukkelberg og Fredrik Høyer i samproduksjon mellom Brageteatret og Kongsberg Jazzfestival.
– Denne vil du ikke gå glipp av, sier Kai Gustavsen.
Hukkelberg og Fredrik Høyer møtes i en konsertforestilling hvor musikk, språk, drømmer og kosmologier veves sammen. Med to fyldige og forskjellige kunstnerskap med remixing som berøringspunkt, møter de regissør Nils Petter Mørland som er teatersjef på Brageteatret for å utforske skjulte rom og nye muligheter i nytt materiale.

Næringslivstreff
Fra strategi til resultat er tema når Kongsberg Næringsforum (KNF) og Kongsberg Jazzfestival nok en gang inviterer til næringslivskonferansen Bebop & Business første dagen under festivalen. Blant foredragsholderne er konsernsjef i Kværner, Karl-Petter Løken, styreleder i Kongsberg Gruppen, Eivind Reiten, manager Halvor Marstrander og skihopper Maren Lundby.

Fra forsiden

Nyhet

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyhet

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev