Nyhet

3 x Hegdal på Kongsberg Jazzfestival

Fjorårets mottaker av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, Eirik Hegdal, blir å høre med tre forskjellige konstellasjoner under festivalen i juli.

Saksofonist og komponist Eirik Hegdal mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på kr 200.000 under fjorårets festival. Juryen ønsket å understreke Hegdals fremragende evner som instrumentalist, og hans pedagogiske virke. Hegdal var i en lang periode kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester og ledet i denne tiden orkesteret til en rekke kunsteriske triumfer, flere ganger i samarbeid med internasjonale stoltheter som bl.a Joshua Redman og Dave Holland.

– Eirik Hegdal er et musikalsk kraftsentrum, ikke bare for Trondheim, men for hele landet, sier Tor Dalaker Lund, medlem av juryen for Kongsberg Jazzfestivals musikerpris.

Som fjorårets mottaker av festivalens store musikerpris, kan Hegdal fortelle:
– Jeg har fått sjansen til å sette sammen nye ensembler! Det er utrolig gøy å lage ny musikk til sammensetninger/musikere du har drømt om å forene. Jeg har med prisen fått tid til å sette meg ned å være å utforme ny musikk. Det er et privilegie. Litt som å gå tilbake til studietiden.

Hegdal vil presentere to bestillingsverk og Tiningsverket fra Vossa Jazz under Kongsberg Jazzfestival 2019.
Mer om hele festivalprogrammet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev