Nyheter

Norske jazzkometer til London Jazz Festival

Det norske bandet BounceAlarm! er ett av fem nordiske band som deltar i Nordic Jazz Comets, et arrangement som presenterer ny, nordisk jazz for et internasjonalt publikum, under London Jazz Festival i november.

Med sin lekne miks av energiske groover og lyriske melodier skal sekstetten BounceAlarm! presentere seg for et internasjonalt publikum på avslutningsdagen av London Jazz Festival søndag 25. november.

– Me gler oss til å spele på The Barbican i november saman med dei andre nordiske banda. Dette er første konserten me gjer saman i England, og er spente på responsen frå det britiske publikum. Dette blir ein fin platform å få testa ut musikk som seinare kjem på ein EP, sier pianist/fløytist Ingrid Øygard Steinkopf.

Nordic Jazz Comets er et nordisk samarbeidsprosjekt, og BounceAlarm! deltar sammen med fire andre band fra hhv Sverige, Danmark, Finland og Island. I fjor høst gjorde nordiske jazzkometer suksess i Berlin, og nå står London for tur.

– Dette er en flott mulighet for unge musikere til å vise seg fram, ikke bare for det britiske publikummet, med også for internasjonale aktører. Berlin i fjor var første gang vi arrangerte Nordic Jazz Comets utenfor Norden, og det var en ubetinget suksess. Vi opplevde stor interesse fra europeiske medier og arrangører, forteller fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Norsk jazzforum og de nordiske søsterorganisasjonene inviterer et utvalg europeiske medier og arrangører til Nordic Jazz Comets, og til London kommer representanter fra blant annet Cully Jazz Festival, Le Périscope, Jazzus Producions, Nantes Jazz Action, Glasgow International Jazz Festival, Jazzwise, Edition Records, Manchester Jazz Festival, Ronnie Scotts Jazz Club, Air Artist Agency og Assocation Jazzé Croisé.

Musikalsk vennskap
Det er saksofonist Elisabeth Lid Trøen og pianist/fløytist Ingrid Øygard Steinkopf som står bak alle bandets komposisjoner. Det musikalske samarbeidet startet tidlig i traktene utenfor Voss hvor Trøen og Steinkopf vokste opp med en felles interesse for jazz. De endte opp med å studere sammen på jazzlinja ved NTNU i Trondheim, hvor de startet opp bandet BounceAlarm! for å utforske det musikalske vennskapet videre. Steinkopfs og Trøens komposisjoner hyller både de skandinaviske lydlandskap, så vel som den amerikanske jazztradisjonen. Med tre blåsere som bringer variasjoner og forskjellige farger til komposisjonene, og en stødig pianotrio, eksperimenterer sekstetten med ulike rollesammensetninger, og tar publikum med på en energisk rundtur som blander nye og gamle jazzuttrykk.

– Bandets originale musikk er en forfriskende vri på tradisjon, full av energi, flotte soloer og med «plenty of bounce», uttalte Emily Jones ved Cheltenham Jazz Festival etter en konsert med BounceAlarm! på Voss tidligere i år.

BounceAlarm! består av Elisabeth Lid Trøen (tenorsaksofon), Christian Cuadra (altsaksofon), Sturla Hauge Nilsen (trompet), Ingrid Øygard Steinkopf (piano/tverrfløyte), Morten Berger Stai (kontrabass) og Rino Sivathas (trommer).

Nordic Jazz Comets arrangeres av de nordiske jazzorganisasjonene og støttes av Nordisk kulturkontakt (årene 2017 – 2018).

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev