Nyhet

Bestillingsverk til Sildajazz

Gitarist og komponist Trond Kallevåg Hansen, som i fjor mottok Statoil Sildajazzpris, har laget bestillingsverket «Bedehus og Hawaii» til årets Sildajazz.

Trond Kallevåg Hansen er opprinnelig fra Haugesund, men bosatt i Oslo. I 2017 gav han sammen sin trio ut debutplaten «Se Meg En Annen Dag» til gode kritikker i inn- og utland, og i august samme år mottok han Statoils Sildajazzpris.
I bestillingsverket til årets Sildajazz bruker Trond Kallevåg Hansen referanser til og henter inspirasjon fra sin egen oppvekst. Tittelen på verket, «Bedehus og Hawaii», referer til de mange somrene han tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Festivalen beskriver musikken som «melodier som kan minne om allsang fra familiære høytider over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.»
Til bestillingsverket som urframføres 10. august, har Trond med seg sin faste trio i tillegg til noen av landets fremste musikere, deriblant gitarist Geir Sundstøl og fiolinis Adrian Løseth Waade.

Django Bates & Bergen Big Band og Kristian Torgalsen er også nye navn på Sildajazzprogrammet. Mer om Sildajazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Sesongstart på Nesodden Jazzklubb

Andreas Haddeland Trio sesongåpner Nesodden Jazzklubb med releasekonsert 25. januar. Cortex, Tanaka/Lea/Strønen og Trygve Seims Rumi Session er blant andre navn på vårprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev