Nyhet

Bestillingsverk til Sildajazz

Gitarist og komponist Trond Kallevåg Hansen, som i fjor mottok Statoil Sildajazzpris, har laget bestillingsverket «Bedehus og Hawaii» til årets Sildajazz.

Trond Kallevåg Hansen er opprinnelig fra Haugesund, men bosatt i Oslo. I 2017 gav han sammen sin trio ut debutplaten «Se Meg En Annen Dag» til gode kritikker i inn- og utland, og i august samme år mottok han Statoils Sildajazzpris.
I bestillingsverket til årets Sildajazz bruker Trond Kallevåg Hansen referanser til og henter inspirasjon fra sin egen oppvekst. Tittelen på verket, «Bedehus og Hawaii», referer til de mange somrene han tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Festivalen beskriver musikken som «melodier som kan minne om allsang fra familiære høytider over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.»
Til bestillingsverket som urframføres 10. august, har Trond med seg sin faste trio i tillegg til noen av landets fremste musikere, deriblant gitarist Geir Sundstøl og fiolinis Adrian Løseth Waade.

Django Bates & Bergen Big Band og Kristian Torgalsen er også nye navn på Sildajazzprogrammet. Mer om Sildajazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Internasjonalt jazzmøte i Bergen

Onsdag 22. mai lander omlag 30 internasjonale musikkjournalister og bookingfolk i Bergen for å ta del i Vestnorsk jazzsenters showcase-festival, Nutshell, og Nattjazz.

Nyhet

NMH-studentenes eksamensfestival

Mandag 20. mai starter eksamensfestivalen til impro-jazzstudenter ved Norges musikkhøgskole. Den to uker lange eksamensfestivalen på Nasjonal jazzscene i Oslo er gratis for publikum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev