Nyheter

Sildajazzprisen til Trond Kallevåg Hansen

Gitarist, komponist og bandleder Trond Kallevåg Hansen mottok onsdag kveld Statoil Sildajazzpris 2017. Juryen trekker fram hans talent og kreativitet, og mener Trond Kallevåg Hansen en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen.

Bildet, fra venstre: Ove Tungesvik, Statoil, Trond Kallevåg Hansen og Bjarne Dankel, Sildajazz
(foto: Tommy Neverdal)

Trond Kallevåg Hansen mottok Statoils Sildajazzpris onsdag kveld i forkant av åpningskonserten med Monty Alexander Harlem-Kingston- Express i Maritim Hall. Prisen ble delt ut av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik i Statoil og Bjarne Dankel fra Sildajazz.

Trond Kallevåg Hansen er født og oppvokst i Haugesund og har i dag base i Oslo. Som bandleder og komponist jobber han med Jord og Jern, Trond Kallevåg Hansen Trio, Trond Kallevåg Hansen Quintet og Frogner Afrobeat, i tillegg til sitt eget moderne soloprosjekt.  Han fullførte bachelor innen rytmisk og improvisert musikk ved konservatoriet i Stavanger i 2012. I tillegg til å være musiker jobber Kallevåg Hansen også frilans som gitarlærer ved musikkskoler, og gir privattimer.

Juryens begrunnelse:
«Årets prisvinner er en av «morgendagens helter».
Trond Kallevåg Hansen er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer. 
Han er en allsidig gitarist, jazzmusiker, komponist og bandleder med egne orkester som viser ett talent, kreativitet, spilleglede og energi man skal lete lenge etter. Vi ønsker at Statoils Sildajazzpris i år, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker. Vi gleder oss til å følge Trond Kallevåg Hansens musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.»

Juryen har bestått av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik fra Statoil, styreleder for Stiftelsen Sildajazz Simon Næsse og Sildajazzens daglige leder Bjarne Dankel jr.

Fra forsiden

Nyheter

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev