Nyheter

Nominasjonene til Spellemann klare

Ellen Andrea Wang, Hegge, Helge Lien Trio og Marius Neset er nominert til Spellemann 2017 i jazzkategorien. Prisutdelingen finner sted i Oslo konserthus 25. februar.

Nominasjonene til Spellemann 2017 ble offentliggjort tirsdag 9. januar. Bassist, komponist og vokalist Ellen Andrea Wang er nominert i jazzkategorien for sitt album «Blank Out». «Ellen Andrea Wang utvider handlingsrommet for norsk jazz» skrev anmelder Audun Vinger i DN. En annen bassist, Bjørn Marius Hegge, er nominert for Hegges album «Vi är ledsna men du får inte längra vara barn». Jazzinorge.no sin anmelder Terje Mosnes omtalte begeistret musikken som «Souljazz som snytt ut av det glade 60-tallet». Helge Lien er jazznominert for albumet «Guzuguzu», en plate som anmelder Mosnes beskrev som «…en åpenbaring av sterke låter og strålende formidling». Den fjerde jazznominasjonen er Marius Nesets «Circle of Chimes» som fikk følgende skussmål på Jazzinorge: «Musikken på «Circle of Chimes», slik den er tenkt, arrangert og spilt på dette bemerkelsesverdige albumet, er mesterskap, full pakke, og enda en suveren døråpner for både saksofonisten og komponisten Marius Neset på hans videre vei ut til verdens jazzklubber, konsertsaler og konsertbestillere.».

I Åpen klasse er følgende nominert: Erlend Apneseth Trio «Åra», Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson «The Third Script», Nils Økland «Lysning» og Ola Kvernberg «Steamdome».  Rohey og Charlotte Dos Santos er blant de nominerte i Årets nykommer og GRAMOstipend.

Nytt av året er at det i tillegg skal deles ut en ny publikumspris, hvor fem nominerte vil kunngjøres senere.

NRK sender direkte fra Spellemann-showet i Oslo konserthus 25. februar.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev