Nyheter

Klart for den 56. Moldejazz

Høydepunktene står i kø på årets Moldejazz som åpner 18. juli. Chick Corea, Pat Metheny & Ron Carter, Esperanza Spalding, Hedvig Mollestad Trio feat Mats Gustafsson og Mette Henriette er bare noe av det Moldejazz kan by på. Årets Artist in Residence er Ola Kvernberg (bildet).

pressefoto: CF Wesenberg

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil åpne den 56. Molde International Jazz Festival. Åpningsseremonien finner sted mandag 18. juli kl 12.00 i Alexandraparken i Molde.

Årets Artist In Residence, Ola Kvernberg, er klar med nye prosjekter til Moldejazz: bestillingsverket «Steamdome», en utvidet utgave av Mechanical Fair, morgengrykonsert med søster Jorun Marie Kvernberg samt et helt nytt samarbeid med amerikaneren Mat Maneri. Et nytt samarbeid er det også når Hedvig Mollestad Thomassen og fjorårets AIR Mats Gustafsson gjør klubbnatt på Plassen. Samme sted Moldejazz-debuterer også saksofon-sensasjonen Mette Henriette.
– Med dette og foregående artistslipp mener Moldejazz å ha levert et program i tråd med visjonen om å være Europas ledende jazzfestival, sa festivalsjef Hans Olav Solli da Moldejazz i april lanserte de siste artistene fra årets program.

Mestermøte
Det blir et unikt mestermøte når to av verdens mest markante og meritterte musikere, Pat Metheny og Ron Carter, gjør duokonsert under årets Moldejazz. Sist Pat Metheny spilte duo med kontrabass var det Charlie Haden som sto bak bassen, og de gjorde albumet «Beyond the Missouri Sky» som umiddelbart ble en bestselger med nedslagsfelt langt utover hardcore jazzfolk. Da duoen i 2001 besøkte Moldejazz fylte de storsalen i Idrettens Hus to ganger. Etter Hadens død i 2014 regnet mange med at tiden for gitar/bass-duo var over for Methenys del. Det var den ikke, og nå har han alliert seg med selveste Ron Carter, bassisten som i mer enn femti år har vært en musikalsk bauta i samspill med folk som Miles Davis, Cannonball og Herbie Hancock.
Moldejazz-veteran Petter Pettersson betegner denne kvelden i Bjørnsonhuset 19. juli, som allerede har en utsolgt Chick Corea-konsert, som en «historisk Moldejazz-kveld».

Barneprogram
«Zook og småKORK», «Meg og kammeraten min», «Raymond Serebas Rytme-Eventyr» er klar til barnaZmoldejazz. – Årets program mener vi er svært spennende og har en stor bredde som vil overraske, engasjere og ta både barn og vokse med på en unik musikalsk opplevelse, sier Therese Østby Haugen, produsent i Moldejazz.

Spennende program
På årets Moldejazz-program står blant annet Pat Metheny & Ron Carter, Branford Marsalis with Kurt Elling, Ane Brun, Joss Stone, Esperanza Spalding, Chick Corea, Lizz Wright, Jaga Jazzist, Wadada Leo Smith, Trondheim Jazzorkester & Skrap, In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, Karpe Diem, Lemaitre, Lars Vaular, Skruk & Vårsøg med Sondre Bratland, Kaja Draksler & Susans Santos Silva, Cory Henry, Marilyn Mazur’s Shamania, Eyolf Dale’s Wolf Valley, Anna Högberg Attack, Gard Nilssen’s  Acustic Unity, Lalaland feat Django Bates, Building Instrument, Ivan Ave, Mutual Intentions, Driving Miles og Ola Kvernberg som Artist In Residence med prosjektene «Mechanical Fair», «Steamdome», «Porkotta» og «Kirsti, Ola og Erik».
Onsdag 20. juli er det finale i Jazzintro hvor Årets unge jazzmusikere 2016 skal kåres.

Mer informasjon og billettsalg her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev