Nyheter

Come Shine & TJO til Nattjazz

To av landets mest unike og kritikerroste jazzensembler slår seg sammen på scenen og lager festkonsert på åpningsdagen på Nattjazz 2016.

pressefoto: Ove Aalo

Come Shine og Trondheim Jazzorkester har samarbeidet ved ulike anledninger tidligere, og var blant annet på en bejublet turné i Norden i høst. Men dette er første gang de spiller sammen på Nattjazz, og det blir garantert plass til både gamle og nye klassikere når alle musikerne inntar Røkeriet på USF Verftet, torsdag 26. mai.

Publikumssuksessen og spellemannsvinnerne i Come Shine ble først kjent for sine uredde og fantasifulle versjoner av jazzens standardlåter etter debuten i 1999. I løpet av disse årene har kvartetten blitt svært populære både ute i Europa og her hjemme, og etter en lengre pause gjorde bandet comeback i 2014 med både ny plate og konsert i Den Norske Opera.

Trondheim Jazzorkester har eksistert siden 2000 og har siden den gang vært involvert i en fantastisk rekke av prosjekter, alle unike og med besetningen skreddersydd til hvert enkelt av dem. Orkesteret har en rekke albumutgivelser bak seg, og blant storhetene som har delt scene med TJO finner vi navn som både Chick Corea og Pat Metheny.

Fra før er navn som Bernhoft & The Fashion Bruises, Lee Ritenour, The Budos Band, Ingebjørg Bratland, Buika, Sarah McKenzie, Adam Baldych & Helge Lien Trio og mange flere bekreftet til Nattjazz 2016 på USF Verftet. 

Come Shine med Live Maria Roggen i front, og Trondheim Jazzorkester (pressefoto: Ove Aalo)
Come Shine med Live Maria Roggen i front, og Trondheim Jazzorkester (pressefoto: Ove Aalo)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev