Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Det var i forrige uke at den norske saksofonisten og komponisten Bendik Giske ble tildelt den kanskje gjeveste prisen av dem alle, Årets artist, under German Jazz Prize. Prisutdelingen er den største innen jazz i det tyskspråklige musikkmarkedet, og saksofonistens ekstraordinære aktivitet på tyske scener fanget juryens oppmerksomhet, fortalte prisutdeleren.

I sin takketale nevnte Giske både juryen og alle som har trodd på prosjektet, og benyttet samtidig anledningen til å fremme et langt større budskap: – Vi vet alle at musikk, spesielt jazz og improvisasjon, ikke kommer ut av et vakuum. Vi må sørge for at andre stemmer blir hørt, at vi ikke skaper et miljø der en ved å uttrykke sine ideer risikerer faglig og sosial ekskludering. For å fremme kreativ kraft og mangfold, må vi være i stand til å si ifra i møte med vold. Så, befri gislene, befri Gaza!


(skjermdump)

Juryen skriver følgende i begrunnelsen for prisen:
Bendik Giske is a saxophonist and composer that continuously pushes the boundaries of his instrument and body. Buoyed by international critical acclaim he has built an international audience traversing the divide between the acoustic and the electronic, jazz and experimental music. His third, eponymous album was produced by the British electronic musician Beatrice Dillon, and is an unadorned and elemental approach to Giske’s performance, honing in on pattern and rhythm to bring out a different dimension of his mesmerising sound.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev