Nyheter

Lillefestivalen åpner torsdag

Lillesalen konsertserie feirer sin 5-årsdag med festival 3.- 5. september på Chateau Neuf i Oslo. På programmet står blant annet Albatrosh, Vilde & Inga (bildet) samt et bestillingsverk av Rolf-Erik Nystrøm.

(pressefoto: Peter Gannushkin)

Lillesalen Konsertserie er en forening på Chateau Neuf og Det Norske Studentersamfund som presenterer det beste innenfor ny jazz- og improvisasjonsmusikk, først og fremst framført av unge og lovande utøvere i starten av sin karriere. Gjennom studieåret har konsertserien som regel arrangement annenhver fredag. Når konsetrserien i år fyller fem år skal dette feires med en tredagers festival på Chateau Neuf hvor hele huset vil bli tatt i bruk. Både unge og ukjente, samt etablerte jazz- og improvisasjonsmusikere fra inn- og utland står på programmet. Albatrosh var det aller første bandet til å spille på Lillesalen Konsertserie, og nøyaktig fem år senere, 5. september, er duoen tilbake.

Bestillingsverk
Lørdag 5. september framføres også Rolf-Erik Nystrøms bestillingsverk SOLO I SOL TACI (bare solen er stille), et verk for 15 improvisasjonsmusikere.  Verket er bestilt av Lillesalen Konsertserie i anledning festivalen, og er laget i samarbeid med kunstneren Yngvild Rolland, der Nystrøm og musikerne lar seg inspirere av hennes arbeider. Arbeidene presenteres i forskjellige former på scenen, og bidrar også som lydkilder. Samtidig har Nystrøm brukt 750-årsjubilanten Dante Alghieris INFERNO, den fiktive «selvbiografien» om hans reise gjennom helvete, som inspirasjon for verket.

Fullt program og mer informasjon her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev