30. august 2019

Kjetil Mulelid Trio
What You Thought Was Home

Om utgivelsen

Kjetil Mulelid (28) fremstår som en usedvanlig moden pianist og komponist, så det er ikke uten grunn at anmeldere trakk frem størrelser som Bill Evans og Keith Jarrett i sine meget positive omtaler av trioens debut «Not Nearly Enough To Buy A House» fra 2017. All About Jazz (US) noterte seg deres ledige stil og nærmest gospelaktige tendenser, Textura (US) gjorde et poeng av deres melodiske sans og slektskap til folkemusikk mens The Wire (UK) skrev om lyriske melodier og rik harmonisering før de konkluderte med «hvor magisk dette albumet er».

«What You Thought Was Home» fortsetter i denne tradisjonen, med syv forførende Mulelid-komposisjoner, samt en komposisjon av bassist Hegge, som på en fremragende måte balanserer energisk, ofte rytmisk kompleks og harmonisk rik musikk med vakre og stemningsfulle melodier. Bassist Bjørn Marius Hegge og trommeslager Adreas Winther tryller uanstrengt frem lag og mønstre som innlemmer en følelse av ro; en utvungen men stadig utfoldende lydverden som kan sies å være typisk skandinavisk, kanskje aller mest typisk hørt på «Bruremarsj», platens eneste komposisjon fra Hegge.

Musikere

Kjetil André Mulelid - piano
Bjørn Marius Hegge - kontrabass
Andreas Skår Winther - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyhet

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival melder i dag at årets festival er avlyst. - Det er med tungt hjerte vi gjør dette, men styret har også et ansvar for å ta vare på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid. Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styreleder Juel H. Rye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev