30. august 2019

Kjetil Mulelid Trio
What You Thought Was Home

Om utgivelsen

Kjetil Mulelid (28) fremstår som en usedvanlig moden pianist og komponist, så det er ikke uten grunn at anmeldere trakk frem størrelser som Bill Evans og Keith Jarrett i sine meget positive omtaler av trioens debut «Not Nearly Enough To Buy A House» fra 2017. All About Jazz (US) noterte seg deres ledige stil og nærmest gospelaktige tendenser, Textura (US) gjorde et poeng av deres melodiske sans og slektskap til folkemusikk mens The Wire (UK) skrev om lyriske melodier og rik harmonisering før de konkluderte med «hvor magisk dette albumet er».

«What You Thought Was Home» fortsetter i denne tradisjonen, med syv forførende Mulelid-komposisjoner, samt en komposisjon av bassist Hegge, som på en fremragende måte balanserer energisk, ofte rytmisk kompleks og harmonisk rik musikk med vakre og stemningsfulle melodier. Bassist Bjørn Marius Hegge og trommeslager Adreas Winther tryller uanstrengt frem lag og mønstre som innlemmer en følelse av ro; en utvungen men stadig utfoldende lydverden som kan sies å være typisk skandinavisk, kanskje aller mest typisk hørt på «Bruremarsj», platens eneste komposisjon fra Hegge.

Musikere

Kjetil André Mulelid - piano
Bjørn Marius Hegge - kontrabass
Andreas Skår Winther - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Nå faller løvet!

Sanskriti Shrestha går inn og ut av tradisjonen, Fredrik Ljungkvist kommer med triodebut og Jo Fougner Skaansar leker med jazzen og poesien.

Nyhet

I Like To Sleep gir stafettpinnen vidare

I løpet av det siste året har Årets unge jazzmusikarar 2018, I Like to Sleep, vore på turné, fått mentorrettleiing og spelt inn plate. Fristen for å søke Jazzintro 2020 er rett rundt rundt hjørnet – 1. november.

Meld deg på vårt nyhetsbrev