14. mars 2014

Oddbjørn Blindheim Trio
Piano Pals

Om utgivelsen

Triojazz av beste merke henter inspirasjon fra gullalderen i moderne jazz, 50- og 60-årene.

Med to store pilarer innen den moderne pianojazzen – Bud Powell og Thelonious Monk i spissen vil dere finne 11 låter komponert av eliten blant jazzpianister fra stort sett samme periode, eminent musisert av Oddbjørn Blindheim og hans trio. Dette er et album med spenn og særpreg. Gled dere til å lytte til originale jazzkomposisjoner av de allerede nevnte jazzpianistene og videre til alt fra Tadd Dameron og Keith Jarrett til Bobby Timmons og George Shearing. Albumet har da også treffende fått tittelen ”Piano Pals”.

Moderne bop, funky og swingende beskriver Oddbjørn Blindheim Trio mer enn bra, men det finnes klare impulser fra både blues og gospel og ikke minst så bidrar de karakteristiske arrangementene til å gi trioen dens tette og formsterke preg.

Blindheim begynte å spille piano som tenåring, da han bråvåknet til Bud Powell og Horace Silver. Det ble etter hvert tannlegestudier i Oslo, men han deltok aktivt i hovedstadens jazzliv undet studietiden. Gjennom årene har han holdt kontakten med jazzmiljøet og har spiller til tider med turnerende musikere, samt med sin egen trio.

I 1999 gav Blindheim albumet ”Horac Hello”, en trioplate med komposisjoner av Horace Silver. Platen ble en kjempesuksess og fikk fantastisk mottagelse og anmeldelser både i Norge og internasjonalt.

Bjørn Alterhaug har vært en sentral figur i norsk jazzliv siden 60-årene både som  musiker, komponist, orkesterleder og pedagog. Et utall innspillinger har det blitt, med både norske og internasjonale stjerner.

Eyvind Olsen Wahlen har også et langt liv bak seg som profesjonell musiker. Han har gjennom årene deltatt på tallrike plateinnspillinger og konserter med nasjonale og internasjonale toppmusikere. 

Et elitelag av en trio.

Gled dere – dette er klassisk jazzpianotrio av klasse og med klasse.

Innspilt i Rainbow Studio med Jan Erik Kongshaug bak spakene.

Sporliste:

1. Bouncin’ With Bud  / Bud Powell

2. Sugar Ray / Phineas Newborn

3. Haunted Ballroom / Victor Feldman

4. Hot House / Tad Dameron

5. Underground Memoirs / Cedar Walton

6. Tonk / Ray Bryant

7. Dat Dere / Bobby Timmons

8. I Mean You / Thelonious Monk

9. Little Niles / Randy Weston

10. To Hank Jones / George Shearing

0 false 21 18 pkt 18 pkt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:»Vanlig tabell»; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:»»; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

11. No Lonely Nights / Keith Jarrett

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev