12. oktober 2015

PIXEL
Golden Years

Om utgivelsen

Norske Pixel har blitt omtalt som en verdensasjon og blitt lovprist i DownBeat Magazine i USA. Nå slipper bandet sitt tredje album Golden Years på det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records .
Bandet sier selv:

« Vi ønsket å lage et tredje album hvor vi dyrket band-enheten i enda større grad enn tidligere. Alle har skrevet låter og vi har kollektivt spilt oss frem til resultatet. Summen av fire musikalske hoder har skapt et deilig variert album som favner alt vi liker i musikk. Pixel sin helhet ligger i den litt utradisjonelle besetningen sax, trompet, bass/vokal og trommer. Til syvende og sist kan nok musikken vår best betegnes slik: umulig å beskrive, veldig lett å like!».

Det er to år siden forrige album We Are All Small Pixels som ble bandets store gjennombrudd og havnet på en rekke «Årets-lister».
Det akustiske jazzbandet spilte 80 konserter på pop og jazzfestivaler i Norge og Europa i løpet av 2014 og har følgere verden over. De har mottatt utmerkelser og kåringer som årets band og vant en pris under UK Music Video Awards – etter all sannsynlighet som historiens første jazzband!
«Albumtittelen Golden Years beskriver på mange måter fasen vi nå er i som band og at vi lever i musikkens gullalder – med de positive og negative sider det medfører».

Golden Years markerer et musikalsk skifte hvor lydlandskaper og improvisasjon er mer fremtredende, men Pixels evne til å fenge er fortsatt sterkt tilstede. Tekstene er blitt mer samfunnskritiske og er nærmest en kommentar til gullårene vi lever i og følgende konsekvenser. Golden Years er spilt inn på kun fem dager, noe som er ekstremt effektivt i dag!

Nothing Beats Reality er albumets singel. Den er energisk, lang, ekspressiv, edgy og inneholder mye galskap;
«Vi trenger mer galskap og mer musikk i radioen som ligner på den musikken som blir spilt live. Det er det som er virkeligheten og ingenting slår den!»

3-dagers RELEASEKONSERT på Herr Nilsen 17, 18, 19. oktober:
Vi skal spille 3 kvelder på rad på Herr.Nilsen fremfor å gjøre en stor konsert i Oslo. Galskap vil noen si, men så liker vi jo litt galskap. Dessuten er dette en kultur vi gjerne skulle sett kom tilbake her i Oslo – at man kan oppleve samme band flere kvelder etterhverandre.
Klubbkulturen i Norge har vært viktig brobygger for musikkmiljøet men vi er redd for at den er i ferd med å forsvinne blant kulturhus og hippe
utefestivaler. Apropos hipt; sist Pixel spilte på Herr Nilsen så spilte saksofonisten så lyst at øl-glass knuste… Vi satser på gjentakelse!
Vi ønsker å gi publikum mulighet til å bli med inn i musikken vår over tre kvelder, eller bare én kveld.
Musikken blir fra det nye albumet Golden Years og vi kan garantere at ingen kveld blir helt lik!
26.sept – Jazzbox Victoria Nasjonal Jazzscene, Oslo 15.okt – Fasching, Stockholm
16.okt – Kvarteret, Bergen
17.okt – Herr Nilsen, Oslo
18.okt – Herr Nilsen, Oslo
19.okt – Herr Nilsen, Oslo
21.okt – Kristiansand Jazzvesen, Kristiansand 5.nov – Urijazz, Tønsberg
6.nov – Jazzsirkelen, Ålesund
7.nov – Stavanger Jazzforum, Spor 5
19.nov – Samfundet, Trondheim
20.nov – Café Stift, Lillehammer
21.nov – Tynset jazzklubb, Tynset

Lenker

Fra forsiden

Oslo Jazzfestival - 17. august 2019

Takk for i år, Oslo Jazzfestival!

Eg fattar ikkje korleis det er mogleg å skape musikk som treff så langt inne. Eit av årets største musikalske augeblikk kom på siste dagen av Oslo jazzfestival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev