5. mai 2017

Balvig / Bülow / Christensen
Associated with Water

Om utgivelsen

Trioen startet som et prosjekt band fem år siden for å utforske jazz og improvisasjon – nå er de klare med et debutalbum fullt av kreative komposisjoner, sterkt samspill og et unikt band-lyd.

Associated with Water er et album laget med en fokusert kompositorisk tilnærming som flyter tilsynelatende fra jazz, til klassisk, til folkemusikk. Med emotionella impressionistiska passager, grooviga balkan bass-linjer, moderna jazz teman och Chopin-lignende rubato «øyer» så inneholder musikken ett bredt spektrum av uttryck.
Trioen har en kollektiv visjon, at kombinere tre enkeltkunstnere og komponister.

Christian Balvig på piano, som har sin base i Oslo, har utmerket seg som ung, lovende komponist og arrangør. Han arbeider med store skandinaviske orkestre som København Filharmonien og Det Norske Blåsensemble. I denne trioen får han sjansen til å virkelig skinne som solist.

Frederik Bülow på trommer er selveste ankeret i trioen med de mest energiske og interaktive av passasjer til de mest intense av stillheter. Han er opptatt på den nordiske jazzscenen på grunn av hans inngående forståelse av et bredt spekter av musikk.

Adrian Christensen på bass fullfører bandets lyd. Han har en veldig moderne jazz lyd og mye av afro bak hans drive”- Peter Rahbek (Jazz Special – November 2015). Som co-leder av band som Bangin Bülows Nice Jazz Quartet og Abekejser tar han jazz i nye retninger.

Det å finne en ny jazzretning er også det viktigste målet for trioen. Ved å finne opp nye, små «øyer» av musikalske ideer for å oppnå en mer organisk samspill og improvisasjon, legger dem grunnlaget for å finne et unikt nordisk “sound».

Associated with Water ble spilt inn og mikset av Jacob Worm i FinlandStudiet, Århus, Danmark
Januar / Februar, 2017.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev