28. april 2021

Øyvind Brække
Aller Anfang ist schwer

Om utgivelsen

Når trombonist og komponist Øyvind Brækkes nye soloalbum heter Aller Anfang ist schwer er det kanskje overraskende med tanke på at han har vært aktiv i frontlinjen i norsk jazz i flere tiår. Men tittelen er en påminnelse om at god jazz aldri blir ferdig, og at det stadig er nye begynnelser å ta tak i, og utvikle til noe meningsfullt. De 13 sporene på albumet har også metaforiske titler fra Øyvinds særegne univers, og de innbyr til mange ulike utpakninger og tolkninger.

På denne produksjonen utforsker Øyvind et bredt lydlandskap i samarbeid med produsent og lyd-designer Tellef Kvifte. Albumet ligner lite på noe de har laget tidligere, og er slik sett en Anfang for de begge. Selve innspillingen ble unnagjort før koronaen satte inn, men etterarbeidet ble i stor grad gjort på distanse, på mange ulike hjemmekontor. Slik sett har koronatiden satt sitt preg på produksjonen, og — for oss involverte — har produksjonen også satt sitt preg på koronatiden.

Musikere

Øyvind Brække - Trombone
Tellef Kvifte - Lyddesign

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Kulturtantas revansje

James Wood er en av verdens fremste litteraturkritikere og snakker om seriøse observeringer, trommeslagere og sitt forhold til Oslo, Ragnhild Brochmann tar kulturtanta i forsvar og vi tar en kort prat med Mette Henriette.

Nyheter

Nytt sommerjazztilbud for unge

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp på Østlandet i juni. Påmelding er åpnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev