28. april 2021

Øyvind Brække
Aller Anfang ist schwer

Om utgivelsen

Når trombonist og komponist Øyvind Brækkes nye soloalbum heter Aller Anfang ist schwer er det kanskje overraskende med tanke på at han har vært aktiv i frontlinjen i norsk jazz i flere tiår. Men tittelen er en påminnelse om at god jazz aldri blir ferdig, og at det stadig er nye begynnelser å ta tak i, og utvikle til noe meningsfullt. De 13 sporene på albumet har også metaforiske titler fra Øyvinds særegne univers, og de innbyr til mange ulike utpakninger og tolkninger.

På denne produksjonen utforsker Øyvind et bredt lydlandskap i samarbeid med produsent og lyd-designer Tellef Kvifte. Albumet ligner lite på noe de har laget tidligere, og er slik sett en Anfang for de begge. Selve innspillingen ble unnagjort før koronaen satte inn, men etterarbeidet ble i stor grad gjort på distanse, på mange ulike hjemmekontor. Slik sett har koronatiden satt sitt preg på produksjonen, og — for oss involverte — har produksjonen også satt sitt preg på koronatiden.

Musikere

Øyvind Brække - Trombone
Tellef Kvifte - Lyddesign

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Buddy-prisen til Eivind Aarset

Gitarist Eivind Aarset er tildelt Buddy-prisen, norsk jazz’ høyeste utmerkelse, for 2021. En betydelig skikkelse i norsk jazzliv, og en musiker som i høy grad har bidratt til at jazzen som kunstform har utviklet seg i sin egen samtid, uttaler Norsk jazzforum i sin begrunnelse for tildelingen. – En stor ære å få Buddy-prisen, sier Aarset.

Nyhet

Stringswing-helg på Cosmopolite

Djangofestivalen på Cosmopolite i Oslo starter torsdag 20. januar og holder på gjennom helgen. Hot Club De Norvegè + Majken Christiansen, Mike Reinhardt Trio og Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu er blant band på programmet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev