28. april 2021

Øyvind Brække
Aller Anfang ist schwer

Om utgivelsen

Når trombonist og komponist Øyvind Brækkes nye soloalbum heter Aller Anfang ist schwer er det kanskje overraskende med tanke på at han har vært aktiv i frontlinjen i norsk jazz i flere tiår. Men tittelen er en påminnelse om at god jazz aldri blir ferdig, og at det stadig er nye begynnelser å ta tak i, og utvikle til noe meningsfullt. De 13 sporene på albumet har også metaforiske titler fra Øyvinds særegne univers, og de innbyr til mange ulike utpakninger og tolkninger.

På denne produksjonen utforsker Øyvind et bredt lydlandskap i samarbeid med produsent og lyd-designer Tellef Kvifte. Albumet ligner lite på noe de har laget tidligere, og er slik sett en Anfang for de begge. Selve innspillingen ble unnagjort før koronaen satte inn, men etterarbeidet ble i stor grad gjort på distanse, på mange ulike hjemmekontor. Slik sett har koronatiden satt sitt preg på produksjonen, og — for oss involverte — har produksjonen også satt sitt preg på koronatiden.

Musikere

Øyvind Brække - Trombone
Tellef Kvifte - Lyddesign

Lenker

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev