Søndag 17. des 2023 kl. 20:00

Trondheim Jazzorkester & Jason Moran

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Innovation and tradition – arranged for an innovative large ensemble of solists!

Vi åpner julegavene tidlig i år! Trondheim Jazzorkester og Jason Moran har gjort noen eksklusive konserter sammen, sist på fjorårets Oslo Jazzfestival, og nå er de samlet i Oslo igjen! De kommer faktisk lette, varme og ledige rett fra studioinnspilling (neste års julegave!), så det er en spilleklar gjeng vi skal møte på Victoria!

Det er bare å sikre seg billetter, kanskje en kalendergave, før-julspresang eller bare for å skjemme deg selv bort med en stor opplevelse før høytiden?!

Det er Ole Morten Vågan, kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester og en av Norges mest aktive bassister, som har arrangert Morans musikk for Jazzorkesteret. De samarbeidet første gang da Moran var Artist in residence på Molde jazzfestival i 2013, siden har de hatt jevnlig kontakt og flere musikalske møter. Trondheim Jazzorkester har en omskiftelig besetning, og til dette prosjektet har han plukket et stjernelag av musikere som garanterer for en energibombe av en konsert!

Her kan du lese en konsertanmeldelse fra konserten i fjor, av Arild R. Andersen.

Jason Moran har en respekt for jazzhistorien som vel bare matches av viljen hans til å utfordre den samme historien. Ikke minst kommer denne holdningen tydelig til syne i prosjektene der han har tolket, hyllet, vridd og vrengt på musikken til storheter som Thelonious Monk og Fats Waller. Moran har vært en av USAs sterkeste musikalske stemmer de siste 20 årene, gjennom sitt arbeid med trioen The Bandwagon, men også som en svært fremoverlent og konseptuell tenker, komponist, kurator og kunstpersonlighet. Han er like selvsagt en del av utstillingen på Moma og The Whitney Museum som på Village Vanguard, og har samarbeidet med en lang rekke helter og heltinner, som Charles Lloyd, Henry Threadgill og kunstikonet Joan Jonas.

Trondheim Jazzorkester har gjennom de siden oppstarten i 2000 inntatt en posisjon som et av Norge og Europas fremste ensembler for improvisert musikk, gjennom samarbeid med utenlandske musikere som Joshua Redman, Anna Webber, Pat Metheny og Chick Corea, men også som talerør for unge norske komponister som Eirik Hegdal, Anja Lauvdal, Heida Mobeck, Hedvig Mollestad, GURLS, Trygve W Fiske, Erlend Skomsvoll og Signe Emmeluth. Orkesteret forfekter en flat struktur der musikerne har stor påvirkningskraft på musikken, og opererer etter et prinsipp der medlemmene blir plukket ut spesielt for hvert prosjekt.

Jason Moran – piano, Sofia Jernberg – vokal, Anja Lauvdal – synth, elektronikk, Josefin Runsteen – fiolin, Joel Ring – cello, bass, Henriette Eilertsen – fløyte, Mette Rasmussen – saksofon, Jonas Kullhammar – saksofon, fløyte, Karl Hjalmar Nyberg – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Eivind Lønning – trompet, Peder Simonsen – tuba, Ole Morten Vågan – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Foto: Torild Bakke

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev