Fredag 31. jan 2020 kl. 21:00

Tonbruket

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Beautiful music that travels from jazz, folk, rock, world and back again

I ti år har vi hatt gleden av å ha Tonbruket rundt oss og i oss. Dette er musikk som du kjenner helt fra tærne og som bobler opp til smilet, selv om det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva slags musikk det er. Men er det så nøye, da det har en så sterk egenart og appellerer både umiddelbart og sitter i så lenge? Lydfabrikken er på mange måter et beskjedent navn på bandet, men også en frigjørende tittel. Her er fire, fargerike musikere som alle kommer med låter og maler hverandres bilder. Det er fargerikt og modig, groovende og tilstede, mektig og presist. Musikerne vi kjenner fra E.S.T. og Rymden, Wildbirds and Peacedrums og The Soundtrack of Our Lives har med seg sin bagasje, men finner sammen til en egenart som blant annet har skjenket de fire forrige platene hver sin Grammis.

Nå kommer deres femte studioplate ut, en ny vakker perle, en ny sjangerutviskende tilstandsrapport fra fire musikalske pionerer som skaper sammen. Fans av Radiohead, Tortoise og Jaga Jazzist forstår umiddelbart hva dette handler om, andre burde gi seg selv sjansen til å kjenne på denne berusende musikken.

Masters of Fog kommer ut via ACT Music i slutten av september 2019.

Dan Berglund – bass, Martin Hederos – piano, keys, fiolin, Johan Lindström – gitar, pedal steel, keys, Andreas Werliin – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev