Tirsdag 13. jun 2023 kl. 20:00

The Bill Stewart Trio feat. Larry Grenadier & Walter Smith III

Herr Nilsen / Herr Nilsen
Oslo

Bill Stewart Trio med Larry Grenadier og Walter Smith III er kanskje jazzens mest spennende trio akkurat nå. De har blant annet gjort unna intet mindre enn 2 ukelange jobber på den legendariske New York klubben Village Vanguard, de siste årene. Trioen slapp det kritikerroste albumet Band Menu i 2018. Stewart og Grenadier har spilt sammen i noen av jazzens viktiogste band de siste årene, blant annet med Pat Metheny (1999/2000 og i 2008) og John Scofield (1996-1997) og bidratt i studio på mange album. Stewart spilte for første gang med Walter Smith III på en Danny Grissett innspilling, og gutta fant tonen umiddelbart. Herr Nilsen er ekstremt stolte av å kunne presentere denne trioen, på en liten klubb i hjertet av Oslo

Trommeslager og komponist BILL STEWART har vært en av verdens meste ettertraktede trommeslagere de siste 30 årene. Som Nate Chinan sa til New York Times – «hans styrke er å få gode band låte enda bedre» Som sidemann har han spilt inn plater og turnert med blant annet John Scofield, Pat Metheny og Maceo Parker. Han har vært en essensiell del av smått legendariske Larry Goldings Trio, som fylte Herr Nilsen til randen for noen år siden, i over tre tiår, sammen med Peter Bernstein. Gjennom årene har Stewart vært innvolvert i en drøss andre prosjekter på blant annet Blue Note Records og turnert verden over jevnt og trutt. De tidligere prosjektene har ofte inkludert piano, orgel eller gitar med vekt på fargerike harmonier. Med det nye albumet Band Menu, går han litt bort fra denne melodiske fremgangsmåten, uten akkordinstrumenter. Stewart sier: – å spille med Larry og Walter uten at det er slike instrumenter involvert, gir mer rom for trommene, noe som gir meg muligheten til å fylle det, eller bare la det være, noe som også kan være fint.

En av de mest respekterte og suksesfulle bassister i jazzen de siste tiårene, LARRY GRENADIER, har blitt hyllet av The New York Times som en dypt intuitiv musiker. Grenadier har gjennom sitt samarbeid med mange av sjangerens mest innflytelsrike musikere de siste tiårene, vært med på å skape og bidra på en enorm katalog av album og prosjekter. Tidlig i karrieren med storheter som Joe Henderson og Stan Getz, gjennom flere tiår med pianoikonet Brad Mehldau, prosjekter med Paul Motian & Pat Metheny, trioen The Fly med Mark Turner og Jeff Ballard og kvartetten Hudson med John Scofield, John Medeski og Jack DeJohnette. I 2019 kom soloalbumet The Gleaners på plateselskapet ECM, til panegyriske anmeldelser fra en samlet musikkpresse.

WALTER SMITH III er en ung ny stemme på jazzscenen med mye på hjertet. Selv i sin unge alder, har han en imponerende merittliste bak seg, med blant annet 5 album i eget navn. I god jazztradisjon har Smith utviklet seg under vingene til flere storheter. Walter har/er vært medlem av flere allerede legendariske grupper (studio/turné) inkludert the Roy Haynes Fountain of Youth Band, Terence Blanchard Quintet, Eric Harland’s “Voyager”, Jason Moran’s In My Mind:Monk at Town Hall, Ambrose Akinmusire Quintet, the Christian McBride “Situation”, Christian Scott group og the Sean Jones Quintet for å nevne noen. Som den den store saksofonisten Jimmy Heath sa: » Walter Smith er det perfekte eksempelet på det min mentor Dizzie Gillespie uttalte, » du må ha en fot i fortiden og en fot i fremtiden.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev