Torsdag 21. nov 2019 kl. 20:00

The Bad Plus

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

“It’s a piano-bass-drums trio, it’s not a piano trio” – Orrin Evans

The Bad Plus er kjent som bandet som aldri bruker vikar, det mest helstøpte jazzkollektivet i moderne jazz – i hvert fall i dette århundret – så det vakte mildt sagt litt oppsikt da pianist Ethan Iverson etter atten år og et par tusen konserter valgte å mønstre av. Men noe som fort kunne blitt siste reis for The Bad Plus, viste seg i stedet å bli en ypperlig anledning til å gjøre opp bestikk, stake ut en ny kurs og sette ut til havs igjen.

Orrin Evans fikk den i utgangspunktet ikke helt enkle jobben med å fylle pianokrakken etter Iverson, og han gjør det med uanstrengt bravour! Samspill og kommunikasjon er det The Bad Plus alltid har handlet om – i tillegg til skakke coverlåter og originalkomposisjoner som du kan skjære deg på. Evans glir sømløst inn i kollektivet; pianospillet har kanskje noe mer flow enn tidligere, noen ekstra kompassgrader inn mot jazzen, men intensiteten og fokuset er umiskjennelig Bad Plus. Her handler alt om musikken og øyeblikket.

Øyeblikk kommer som kjent bare ett om gangen. Så hvis du vil finne ut nøyaktig hvor The Bad Plus er akkurat nå, og hvor de er på vei, er det faktisk bare én ting å gjøre: Gå på konsert!

Reid Anderson – bass, Orrin Evans – piano, Dave King – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev