Fredag 28. feb 2020 kl. 21:00

Siri’s Svale Band

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

The cool returns, with the fire still burning for soul and groove

For 30 år siden hadde Siri’s Svale Band sitt gjennombrudd som den norske hovedattraksjonen ved Jazzfestivalen i Molde, og turnerte de følgende ti årene både Norge og Europa. Grunnideen var saksofongiganten John Pål Inderbergs. Han ville lage et nytt uttrykk i møtet mellom cooltradisjonen som han representerte, og soulverdenen som vokalist Siri Gellein kom fra. Og resten er historie som man sier, bandet ble en stor suksess, det var både tøft og tilgjengelig med en vokalist som drar deg inn i materialet og opplevelsen. To bassister sørger for det gode groovet sammen med den innovative trommeslageren, nå har bandet også fått et innslag av latin-amerikanske rytmer fra den brasilianske musikeren Celio Barros.

Det ble nemlig stille i fra bandet fra tusenårsskiftet, før Jazzfest Trondheim i 2018 nærmest krevde bandets tilbakekomst og 30 årsfeiring. Det tente en ny flamme i bandet som spilte inn en ny, flott plate, laget samleboks og som nå spiller fantastiske konserter til stor begeistring for publikum. Også hos oss, vi gleder oss til mer herlig cool!

Siri Gellein – vokal, John Pål Inderberg – saksofon, Bjørn Alterhaug – bass, Celio Barros – bass, Carl Haakon Waadeland – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev