Torsdag 25. apr 2024 kl. 20:30

Samtalen – en soloforestilling med Tone Åse

Soddjazz / Inderøy Kulturhus
Inderøy

Basert på opptak fra samtaler med ungdom i Trøndelag og Vestland, har Tone Åse skapt en poetisk og musikalsk forestilling. I en enkel lydinstallasjon utforskes samspillet mellom stemme(r), lyd, musikk, og tekst både som konkret og lydlig materiale.
Hvordan lytter vi? Til andres stemmer, til våre egne stemmer, til rommene og situasjonene som oppstår, til resonansen i det vi møter?
Høyttalere brukes for å skape forskjellige lydrom, fra det helt intime til det store åpne- og vi sitter inne i installasjonen sammen.

Tone Åse er en norsk improvisasjonsmusiker og komponist som gjennom en årrekke har utforsket og utvidet sin rolle som vokalist både akustisk og med det elektroniske instrumentariet. Åse formidler intuitivt og poetisk i et stort og unikt spenn mellom språklignende passasjer, lyriske melodier, soniske landskap og støy. Hun var en av de første lederne av vokalensemblet Trondheim Voices hvor hun fortsatt er aktiv, og har turnert og gitt ut en rekke plater i samarbeid med musikere som bl.a Ståle Storløkken, Tor Haugerud, Hans Magnus Ryan, Stian Westerhus, Thomas Strønen, Marilyn Mazur, Live Maria Roggen og Sten Sandell, for å nevne noen. Hun har komponert musikk for egne ensembler, kor, vokalensemble, film og teater Hun er både frilans musiker og professor ved Institutt for musikk ved NTNU, og dette prosjektet er også en viktig del av hennes kunstneriske utviklingsarbeid ved instituttet.

Samtalen er støttet av Norsk Kulturfond, Fond for lyd og bilde og Trondheim Kommune

Foto: Thor Egil Leirtrø

Tone Åse, ide, komponist og utøver
Medskapere:
Tale Næss konsulent/dramaturg
Eirik Bleikesaunet, lydkunstner/designer, teknologiske løsninger
Ingrid Skanke Høsøien, lysdesign,
Sindre Hansen lystekniker
Opptak av ungdommer fra Trøndelag og Fjaler

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev