Det Norske Blåseensemble
Mathias Eick– trompet/komponist
Arrangementer av Erlend Skomsvoll
Prisbelønnet og tidlig omtalt som et av verdens største jazztalent; trompetist og komponist Mathias Eickhar kommet hjem. Der tidligere musisering har vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner er hans seneste album Ravensburget vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk.
Albumet er det fjerde i rekken ved det renommerte plateselskapet ECMog er en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament. Som nære lydportretter i scener fra det Eickske hjem.
Like vakre som bildene fra puslespillbyen der Eicks tyske bestemor ble født, maler han utrettelig stemningsmettede melodi-malerier fra sin utvidede klangpalett. De skildrer samspillet mellom mennesker, et samspill der alle brikkene utgjør sin del av det store puslespillet kalt livet, og der Mathias Eick for alvor beviser hvilken hylle han har meislet seg ut.
I anledning KRYSSOVER JAZZFEST MOSSs åpningskonsert, og som ytterligere brikker i puslespillet, samles Mathias Eick, hele Østfolds orkester Det Norske Blåseensemble og Erlend Skomsvoll(arrangør)i en vakker konsertopplevelse.
Skomsvoll har gjort seg bemerket som orkesterleder, dirigent, pianist og komponist. Han har mottatt både Spellemann- og Lindemannspris og er omtalt som ‘Verdens beste arrangør’ av den amerikanske legenden Chick Corea. Til åpningskonserten bidrar Skomsvoll med en selvstendig stemme som bringer Mathias Eick og Det Norske Blåseensemble nære – og i all hovedsak – til Ravensburg.
Det Norske Blåseensemblebestår av fremoverlente og uredde musikere. De senere årene har de blant annet banet vei for ny klassisk musikk i sin satsning på improvisasjon på klassiske premisser. Om det er musikk i sistnevnte kategori, tidligmusikk-prosjekter eller av typen crossover, er ensemblet alltid opptatt av å bidra med nye farger til konsertscenen. Først da oppstår øyeblikk av magi og klangnyanser man aldri hadde funnet – om man ikke våget å lete.