Søndag 23. mai 2021 kl. 18:00

Nesodden jazzfestival: POING og Maja S. K. Ratkje med gjester

Nesodden jazzklubb / Hellviktangen kunstcafé
Nesodden

Supertrioen POING kommer til Nesodden jazzfestival med Maja S.K. Ratkje. En festival i festivalen, der vi også får gjesteopptredener av Juliana Venter, duoen Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola og trommeguru Jarle Vespestad, alle hentet inn i sykkelavstand fra spillestedet.

POING er en trio bestående av Rolf-Erik Nystrøm på saxofoner, Frode Haltli på akkordeon og Håkon Thelin på kontrabass. De er alle tre ansett for å være blant verdens fremste utøvere på sine instrumenter. Siden oppstarten i 1999 har Poing urframført mer enn 100 verk av europeiske, asiatiske og amerikanske komponister. Trioen samarbeider også jevnlig med andre musikere frå hele verden som har bakgrunn fra ulike stilarter – både tradisjonell og moderne musikk. Gjennom sin musikkutøvelse ønsker de å øke forståelsen og interessen for all musikk de oppfatter som vesentlig, og sette musikken inn i tydelige kontekster med et håp om å kunne aktivere publikum i en diskurs rundt kunstens betydning og viktighet. Sammen med vokalist Maja S.K. Ratkje har de siden 2001 tolket en tilsynelatende usaklig blanding sanger, som etterhvert har utkrystallisert seg som en ny, sosialistisk fortolkningstradisjon, med et konsept som har blitt oppfattet som frekt fordi det er hinsides ironisk og korrekt. Det er anarkistisk og motsetningsfylt; nostalgisk bortenfor all sentimentalitet. Sammen har de utgitt platene «Wach auf!» (2011) og «Kapital & Moral» (2016).

Til Nesodden jazzfestival har de unngått ventekarantener ved å hente inn verdensledende gjestemusikere i sykkelavstand. Ingen vet helt sikkert hva de kommer til å spille, men det blir helt sikkert både vakkert, virtuost og morsomt!

Rolf-Erik Nystrøm – saxofon, Frode Haltli – akkordeon, Håkon Thelin – bass, Maja S.K. Ratkje – vokal, Juliana Venter – vokal, Sarah-Jane Summers – fele, Juhani Silvola – gitar, Jarle Vespestad – trommer

NB: Konserten foregår utendørs!
Dørene åpner kl.1700, og konserten starter kl.1800, og går gjennom tre sett.
Kun 50 billetter tilgjengelig. Disse legges ut for salg 7.mai kl.12.00.
I tråd med nasjonale smittevernsregler henvender konserten seg kun til publikum på Nesodden.
Velkommen!

Arrangementet er støttet av Viken fylke, Norsk Kulturråd og Kulturrom

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev