Onsdag 01. des 2021 kl. 20:15

Paal Nilssen-Love Circus

Nesodden jazzklubb / Flasken
Nesodden

Folkelig og fritt

Paal Nilssen-Love «Circus» er den Nesoddenbosatte musikerens nyeste prosjekt. Han har samlet folk fra ulike leire med erfaring fra stiler som etnisk, klassisk, samtid, jazz, frijazz, støy, pop m.m. til et forrykende band som bare pandemien har hindret fra umiddelbart å bli et verdensnavn. Grunnet reiserestriksjoner har sirkuset gitt få forestillinger, og første album kommer til høsten. De som har fått anledning til å oppleve gruppa, er imidlertid ekstatiske.

Paal Nilssen-Love gir oss ein dansefest, og det gjer vondt å sitje på stolen med slik musikk frå scena. Riff frå ethiojazz og brasilianske rytmer badar i eit fritt, vilt improvisert nakenbad. Oppå flyt inspirerte solistar, skriver Torkjell Hovland i Ballade, mens Audun Vinger på JazziNorge forteller at «Jubelen stod i taket underveis, og det er et under at vi ikke henfalt til sivil ulydighet, sparket vekk bordene og danset».

Paal har skrevet musikk der temaene framstår som kart hvor musikerne kan velge vær og vind. De seinere åra har bandlederen oppholdt seg mye i Etiopia og Brasil, noe som setter sitt preg på musikken, i tillegg til hans langvarige fascinasjon for musikk fra Mali og Senegal. Sammen med jazz- og improtradisjon gjør dette Paal Nilssen-Love Circus til et uforutsigbart og fargerikt ensemble med et bredt register. Paal sier han ønsker at musikken skal trigge mange følelser hos folk; rytmisk, emosjonelt, energisk, mystisk, både nakent og grandiost.

Paal Nilssen-Love – trommer, Juliana Venter – vokal, Signe Emmeluth – saxofon, Thomas Johansson – trompet, Kalle Moberg – akkordeon, Oddrun Lilja – gitar, Christian Meaas Svendsen – bass

Konsertene er støttet av Norsk Kulturråd, Nesodden kommune og Kulturrom

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev