Torsdag 20. okt 2022 kl. 19:00

Nubiyan Twist

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

«Musikk er den ultimate historiefortellingen for å skape enhet» stadfester Tom Excell, multiinstrumentalisten og produsenten som leder bandet Nubiyan Twist.

Storbandet består av ti musikere som trekker fra sjangrene jazz, hip-hop, afrobeat, Latin, soul, reggae og elektronisk når de skaper sitt kaleidoskopiske og innovative musikalske uttrykk.

«Allsidighet med en dyp sjel… en elegant og på samme tid jordbundet hybrid av jazz, soul fra UK og det gode liv.» skriver musikkmagasinet Uncut i en av sine anmeldelser.

Gruppens siste album, Freedom Fables, er deres høyeste oppnåelse så langt, en fusjon av soul, jazz og ulike globale stilarter som er skapt med høy musisistisk og lyrisk kvalitet.

«Freedom fables reflekterer over narrativenes kraft. Hver enkelt vokalist på dette albumet utforsker sine egne memoarer, en ytringsfrihet som underbygger vår tro på at musikk er den ultimate historiefortellingen for å skape enhet», forklarer Tom Excell om albumet.

Låtene har en sterk sosial profil, og handler om temaer som de ødeleggende effektene sladder har, særlig hvis de blir spredt i sosiale media. Saksofonisten Richards bidrar med vokal i låten «Buckle Up» som hander om å bryte synske lenker. Richards utdanner seg til barneterapeut og imponerer idet han fremstiller ulike perspektiver på empati og hjelper andre med å finne sin vei gjennom positive øvelser for å fremme mental helse.

Anmelderne stiller seg i kø for å hylle utgivelsen:

«Nubiyan Twist tar et sprang ut av den tettpakkede mengden av jazzmusikere i UK med Freedom Fables, en oppsummering av gruppens samlede talent, som hever dem opp til det høyeste nivået i sin kohort». – Loud and Quiet

«En type album som burde gå i lufta over et solfylt festivalpublikum» – Clash

Hele deres UK turne i 2019 ble utsolgt, en turne som inkluderte EartH i London og Trinity i Bristol. Bandet har spilt på festivalscener som Glastonbury, Wilderness, Love Supreme og Edinburgh Jazz festival. De har også vært support for legender som Tony Allen og Ebo Taylor. Nubyian Twist har også blitt valgt ut av David Byrne til å spille på Queen Elisabeth Hall for South Banks meltdown festival.

«Energi, rytme, ungdommelighet, galskap, presisjon og mangefasetterte inspirasjonskilder». -Rolling Stone

«Levende og livlig» – BBC

Line-up:

Finn Booth – Trommer
Luke Wynter – Bass
Tom Excell – Gitar
Pilo Adami – Perkusjon
Oli Cadman – Keys
Jonny Enser – Trompet
Nick Richards – Alt Sax
Denis Scully – Tenor Sax
Joe Henwood – Baritone Sax
Cherise Adams-Burnett – Vokal

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev