Fredag 26. feb 2021 kl. 20:00

New Dance Quartet – Paal Nilssen-Love og Calle Neuman

Urijazz /

I samarbeid med Nonfigurativ musikk

New Dance er en nystartet kvartett, men med utgangspunkt i den legendariske kvintetten som foruten Calle, Ketil og Paal, besto av de to bassistene Bjørnar Andresen og Eivind Opsvik. Ingebrigt spiller gjerne for to, og med sin åndsbror i rytmeseksjonen er det ingen tvil at denne kvartetten vil videreføre det Quintet sto for.

Det er stort at vi får oppleve Calle Neumann igjen på den norske scenen. Calle er for mange mennesker et eksempel på den vitale scenen av musikere Norge har fostret opp gjennom årene, og han er i dag et av de få gjenlevende jazzikon. Calle Neumann har passert 75, men saksofonen hans er ennå brutalt energisk og forfriskende iderik. Nå er han tilbake på scenen for å vise neste generasjon hvordan frijazz skal spilles. Men Calle Neumann vil ikke hvile på laurbærene, i et intervju med Jazznytt sier han: «Gårsdagen har vi brukt opp. Morgendagen vet vi ikke noe om. Men vi lever i dag!»

Ketil Gutvik har vært aktiv musiker i Oslo og omegn, arrangør og ikke minst medlem av Paals Large Unit. Håker Flaten og Nilssen-Love går lang vei tilbake med samarbeid i bl.a. Element, Atomic, School Days, Scorch trio, The Thing mm.
New Dance gjorde sin første konsert på Nasjonal Jazzscene i Juli 2020 og opptak derfra vil resultere i CD som etter planen slippes 19. februar 2021, slippkonsert altså!

Calle Neumann– altsaksofon
Ketil Gutvik – akustisk og elektrisk gitar
Ingebrigt Håker Flaten – kontrabass
Paal Nilssen-Love – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev